Portiegrootte

   

Nestlé en Balans


Om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, is het belangrijk om gevarieerd te eten. Er is namelijk geen enkel voedingsmiddel dat alle voedingsstoffen bevat die je nodig hebt.
Nestlé biedt daarom een gevarieerd aanbod van voedingsmiddelen en dranken, zowel voor jongeren als ouderen en voor elk moment van de dag. Daarnaast heeft variatie en balans in het eet- en drinkpatroon volgens Nestlé alles te maken met de juiste portiegrootte van producten.

Tegenwoordig zijn er heel wat producten te verkrijgen die als tussendoortje gegeten kunnen worden. En zolang je dit inpast in een gezonde leefstijl, dus daarbij ook voldoende beweegt, hoef je hier geen schuldgevoel aan over te houden. Door de portiegrootte van een product te bekijken kun je voor jezelf bepalen of het een verantwoord tussendoortje is. Meer informatie hierover vind je vaak op de verpakking van een product.

Zo geeft Nestlé op de voorkant van al haar producten weer wat de hoeveelheid Kcal is in een portie als percentage van de GDA. De GDA staat voor Dagelijkse Voedingsrichtlijn. Deze is gebaseerd op een dagelijkse gemiddelde energiebehoefte voor een volwassene van 2000 Kcal. Deze energiebehoefte kan per persoon variëren afhankelijk van geslacht, leeftijd en lichamelijke inspanning. Zo is in een oogopslag te zien wat 1 portie levert aan energie, zonder eerst om te moeten rekenen van 100 gram naar een portie. Dit bevordert het maken van een bewuste voedingskeuze.

Ook op de verpakkingen van de Nestlé chocoladeproducten is deze informatie terug te vinden, zodat je in balans kunt genieten van een lekker stukje chocolade.