Wat doet Nestlé aan zoutverlaging in haar WAGNER producten?

Wij delen de zorg over een hoge zoutinname en de risico’s hiervan voor de volksgezondheid.

Daarom heeft Nestlé in 2013 toegezegd om zoutverlaging in onze producten te versnellen en zo toe te werken naar de WHO (World Health Organization) richtlijn: maximaal 5 gram zout per persoon per dag in 2025. Voor 2016 hebben we toegezegd om het zoutgehalte in onze MAGGI en WAGNER producten met 10% te verlagen. Deze belofte is terug te vinden in het Nestlé in Society 2014 rapport.

Zoutverlaging is niet voor alle producten even gemakkelijk te realiseren. Dit komt omdat zout naast smaak ook voor de houdbaarheid en textuur van het product zorgt. Het verlagen van zout blijft voor WAGNER een belangrijk aandachtspunt en daarom zijn we continu bezig met het vinden van oplossingen voor de technische uitdagingen die hiermee gepaard gaan. De afgelopen jaren heeft dat geleid tot een zoutverlaging van 8% binnen de WAGNER SENSAZIONE reeks.