Sort results by
Sort results by

Toegang en behoud

We werken met expertpartners om de toegang tot water en hygiëne in onze hele waardeketen te verbeteren. We ondersteunen onderwijsinitiatieven om onze werknemers, gemeenschappen, leveranciers en consumenten beter te informeren. Zo helpen we hen om de juiste beslissingen te nemen en water te beschermen.

Water en sanitaire voorzieningen voor mensen over de hele wereld

We zijn sinds 2002 partner van de Internationale Federatie van Rode Kruis- en de Rode Halve Maanverenigingen (IFRC) in Afrika. Daardoor groeit onze aandacht voor de verbetering van toegang tot schoon water, sanitaire voorzieningen en hygiëne in plattelandsgemeenschappen. We ondersteunen het Global Water and Sanitation Initiative (GWSI) van de IFRC. Doel van dit initiatief is om tegen 2030 in totaal 30 miljoen mensen over de hele wereld toegang te geven tot veilig water en sanitaire voorzieningen.

Onze doelen voor 2020

In 2019 hebben we een nieuwe tool voor het proces van gemeenschapsrelaties ontwikkeld om de behoeften van onze gemeenschappen beter te begrijpen. We hebben ook nieuwe systemen ontwikkeld om de toegang tot water, sanitaire voorzieningen en hygiëne (WASH) in Ghana te verbeteren. Lees er meer over in ons voortgangsrapport 2019.

In 2020: Minimaal 600.000 mensen in lokale gemeenschappen hebben toegang tot water-, sanitair- of hygiëneprojecten rondom onze fabrieken en belangrijke landbouwtoeleveringsketens.

Meer informatie?

Creating Shared Value Rapport 2019