Sort results by
Sort results by

Transparantie en betrokkenheid

We zijn van mening dat Nestlé leiderschap moet tonen om klimaatverandering tegen te gaan. We willen de continuïteit van ons bedrijf en de toeleveringsketen garanderen en tegelijkertijd de planeet beschermen. Daarom werken we samen met onze stakeholders om oplossingen te vinden voor de ecologische uitdagingen die klimaatverandering met zich meebrengt.

Samen het verschil maken

Omdat klimaatverandering wereldwijde uitdagingen met zich meebrengt, moeten we gezamenlijk op reageren. Nestlé leidt en neemt actief deel aan verschillende initiatieven, waarvan we geloven dat ze in lijn zijn met onze expliciete toezeggingen. Deze initiatieven weerspiegelen ons respect voor de maatschappij, het milieu en toekomstige generaties.

In ons Jaarrapport geven we informatie over klimaatverandering. Dit doen we op basis van het Climate Change Reporting Framework.

Feed the Future

In 2016 zijn we lid geworden van het Feed the Future-initiatief voor Climate Smart Cocoa. Doel van dit initiatief is de ondersteuning van kleine cacaoboeren in Ghana en Ivoorkust bij het toepassen van vernieuwende landbouwmethodes om de uitdagingen van klimaatverandering het hoofd te bieden.

Onze inspanningen zijn in lijn met de zes klimaatactie-initiatieven van de Carbon Disclosure Projects. Deze initiatieven focussen op: op wetenschap gebaseerde doelstellingen voor broeikasgasreductie, hernieuwbare elektriciteit, ontbossing, rapporteren over klimaatverandering, betrokkenheid van klimaatbeleid en CO2-beprijzing.

Na zorgvuldige afwegingen hebben we de richtlijnen uit de Guide for Responsible Engagement in Climate Policy verlengd tot en met 2020.

Ons doel voor 2020

In 2020: Implementatie van de richtlijnen uit de Guide for Responsible Corporate Engagement in Climate Policy, ontwikkeld door de CDP, de UN Global Compact (UNGC), Ceres, The Climate Group, het World Wildlife Fund for Nature (WWF) en het World Resource Institute (WRI).

Meer informatie?

Creating Shared Value Rapport 2019