Voeding

CSV Voeding

Gezonde en smaakvolle producten

Als wereldleider in Nutrition, Health & Wellness zijn wij ervan overtuigd dat de toekomst van ons bedrijf mede afhankelijk is van ons vermogen om mensen te helpen gezonder te eten. Wij richten ons hierbij op het brede spectrum aan problemen, van vitamine- en mineralentekorten tot aan het voorkomen van overgewicht en obesitas.
Deze wereldwijde uitdagingen zorgen voor nieuwe initiatieven op het gebied van voedingsoplossingen, gericht op alle segmenten van de samenleving.

Onze doelstellingen

Onze strategie op het gebied van Nutrition, Health & Wellness is gebaseerd op de overtuiging dat voedingskennis en het bereiken van een betere gezondheid en welzijn, steeds meer bepalend zullen zijn in de keuze van de consumenten. Om ons streven naar de productie van lekkere en voedzame voedingsmiddelen en dranken met een minimale milieu-impact te ondersteunen, maken we gebruik van op wetenschap gebaseerde oplossingen om zo de kwaliteit van het leven via voeding te verbeteren. Zo dragen wij bij aan de gezondheid en het welzijn van onze consumenten door het bieden van producten met een hogere voedingswaarde tegen lagere prijzen, ook aan degenen met specifieke voedingsbehoeften of met een lager besteedbaar inkomen. Daarnaast vergroten wij het bewustzijn, de kennis en het begrip van de consumenten door middel van duidelijke en verantwoorde communicatie.

Onze acties

Wij investeren in de voortdurende ontwikkeling en verbetering van de voedingswaarden van al onze producten, binnen elke categorie. Zo verminderen wij continu het gehalte aan zout, suiker, transvetzuren, verzadigde vetten en kunstmatige kleurstoffen. Daarbij is het behoud van smaak een belangrijke voorwaarde. Wij voegen voedzame ingrediënten toe aan onze producten, geven informatie over passende portiegroottes en bieden hoogwaardige en voedzame voedingsmiddelen die toegankelijk zijn voor consumenten met een lager besteedbaar inkomen.

Onze resultaten

Wij blijven onze producten innoveren en renoveren als het gaat om voeding en gezondheid. Dit gebeurt in lijn met onze eigen Nestlé voedingscriteria die gebaseerd zijn op internationale criteria en uitgebreide voedingsinformatie op onze verpakkingen. Wij hebben daarnaast de voedingskennis van onze medewerkers vergroot door middel van trainingen.

Samenvattend

  • Waarde voor de samenleving: betere toegang tot veilige, kwalitatieve, verantwoord geproduceerde en voedzame voeding; meer kennis over gezondheidsproblemen; groter bewustzijn van een gezond eetpatroon en de rol hierbinnen van Nestlé producten.
  • Waarde voor Nestlé: een beter inzicht in voedings- en gezondheidsproblemen; samenwerking met verschillende belanghebbenden; lange termijn groei; marktaandeel en winstgevendheid.