Werkgelegenheid Jongeren

Nestlé lanceert Initiatief voor Werkgelegenheid Jongeren in Europa

Nestlé kondigt plannen aan om minstens 20.000 Europeanen jonger dan 30 jaar gedurende de komende drie jaar te helpen in het vinden van werk.

Het Initiatief voor de Werkgelegenheid van Jongeren “Nestlé in Europe” gaat banen creëren en duizenden stageplaatsen en traineeships opleveren in 2016.

Als onderdeel van dit nieuwe initiatief, waarover meer details bekend worden gemaakt in september, zal Nestlé haar Europese leveranciers ook aanmoedigen om een baan, stageplaats of traineeship aan te bieden aan jongeren.

Jongeren koesteren

“De overheden kunnen het probleem van de werkloosheid onder jongeren in Europa niet alleen oplossen, de bedrijven moeten hier ook een steentje aan bijdragen,” aldus Laurent Freixe, Nestlé Executive Vice-President en Zone Director voor Europa.

“We willen een aanzienlijk aantal jonge mensen de kans bieden om binnen onze onderneming te leren en zich te ontwikkelen”.

“Deze nieuwe kansen zijn het rechtstreekse gevolg van onze aanhoudende groei en investeringen in Europa”, zo voegde hij er nog aan toe.

Investeren in Europa

Ondanks de uitdagende economische omstandigheden blijft Nestlé groeien en investeren in Europa.

De recente investeringen bestaan uit een nieuwe fabriek voor Nescafé Dolce Gusto in de Duitse stad Schwerin en de uitbreiding van de Nestlé Professional Davigel-fabriek in Noyal-Pontivy in Frankrijk. Daarnaast zijn er nieuwe productielijnen in de Nescafé Dolce Gusto-fabriek in het Spaanse Girona om de productie van koffiecapsules te verdubbelen.
 
De functies die in het kader van het initiatief worden aangeboden, maken deel uit van alle verschillende bedrijfsonderdelen en niveaus binnen Nestlé – van uitvoerenden op de werkvloer tot vertegenwoordigers en management.

Nestlé zoekt getalenteerde jonge mensen met professionele vaardigheden en een beroepsopleiding, maar ook afgestudeerden die na een opleiding op zoek gaan naar een eerste baan.

Nestlé biedt niet alleen banen voor jongeren aan, maar blijft ook functies voorzien voor mensen met vele jaren ervaring. Deze functies voldoen aan de specifieke behoeften van de oudere werknemers.

Als onderdeel van het initiatief voor de werkgelegenheid van jongeren zullen nieuwe werknemers ook een opleiding en loopbaanadvies aangeboden krijgen, evenals coaching door Nestlé collega’s. Hierdoor worden ze beter voorbereid op hun eerste stappen op de arbeidsmarkt.

“We willen dat deze banen en stageplaatsen een eerste stap vormen op de ladder in een onderneming die altijd oog heeft gehad voor de energie, het talent en de vastberadenheid van de jongere generatie,” verklaarde dhr. Freixe.

Gerelateerde documenten

Gerelateerde artikelen