Maggi Noodles in India

Het vertrouwen van onze consumenten en de veiligheid van onze producten zijn onze hoogste prioriteit, waar ook ter wereld.

Al meer dan 30 jaar wordt Maggi Noodles in India met vertrouwen gegeten.

Maggi Noodles zijn volkomen veilig te eten. Maar vanwege de verwarring bij onze consumenten, hebben we besloten om Maggi Noodles in India tijdelijk uit de schappen te halen.

Wij hebben monsters van meer dan 800 verschillende partijen Maggi Noodles opgestuurd naar een extern laboratorium. Hier zijn onafhankelijke analyses naar het loodgehalte uitgevoerd. Ook hebben wij monsters van meer dan 1850 partijen in ons eigen laboratorium getest. Deze hoeveelheid monsters zijn representatief voor een totaal van 165 miljoen verpakkingen Maggi Noodles.

Deze interne en externe testen laten zien dat het loodgehalte ruim binnen de limieten vallen die zijn vast gesteld door regelgeving met betrekking tot voedselveiligheid. Maggi Noodles zijn volledig veilig voor consumptie en kunnen gewoon gegeten worden. Nestlé heeft deze resultaten gedeeld met de autoriteiten en tevens zijn deze beschikbaar op onze website, waar ook consumenten ze kunnen nalezen.

Ook willen wij graag nog eens bevestigen dat de smaakversterker MSG (E621) niet door ons is toegevoegd aan Maggi Noodles in India. Omdat het product glutamaat uit gehydroliseerde aardnoot proteïne, uienpoeder en tarwebloem bevat, zorgt dit voor het positieve resultaat bij een test voor MSG. Het lijkt er op dat dit de oorzaak is geweest van de verwarring.

Wij werken volledig samen met de Indiase autoriteiten om de situatie op te lossen, en doen er alles aan om Maggi Noodles weer op de Indiase markt te brengen zodra de huidige situatie is opgehelderd.

Wij hebben een speciale website waarop de meest recente informatie staat over Maggi Noodles in India waar u meer kunt lezen.