Gezonde hydratatie

Ons doel: pleiten voor water als beste keuze voor gezonde hydratatie 

Water is de beste hydratatie

Voor een gezonde levensstijl zijn niet alleen goede voeding en beweging belangrijk, maar wat je drinkt is net zo cruciaal. Kraan- of bronwater is de beste keuze voor dagelijkse hydratatie, omdat het natuurlijke mineralen zoals koper, ijzer, seleen en chroom bevat. Bovendien telt water 0 calorieën.  

Drinken is gezond

Ons lichaam bestaat voor ongeveer 60% uit water. We hebben het nodig voor de opname en het transport van voedingsstoffen, het afvoeren van afvalstoffen en het regelen van onze lichaamstemperatuur. Water houdt onze spieren, gewrichten en huid soepel. Dagelijks hebben we 1,5 tot 2 liter water nodig, ofwel zo’n 8 glazen water. En nog meer bij sporten, een warme omgeving, ziekte, zwangerschap en het geven van borstvoeding. Het is daarom verstandig ons lichaam constant van voldoende water te voorzien door dagelijks regelmatig te drinken. 

Hulp bij het bereiken van je doel

Genoeg water drinken is belangrijk. Hoe zorg je er nu voor dat je dat doel bereikt? Gebruik een app – bijvoorbeeld Waterlogged waarop je kunt bijhouden hoeveel water je drinkt. Dit maakt het niet alleen leuk, het is ook een goede motivator. De app herinnert je eraan als je te weinig drinkt en je kan tussentijdse doelen stellen. Het voelt heerlijk als er aan het einde van de dag komt te staan dat je de dag succesvol hebt volbracht!  

Meer informatie? 

Lees verder in ons rapport Creating Shared Value.