Groenten en granen


Ons doel: de hoeveelheid groenten, vezelrijke granen, peulvruchten, noten en zaden in onze voeding en dranken verhogen

 

Gezonde groenten en granen

Volkoren granen en groenten zijn essentieel voor een gezond dieet. Volkoren granen zijn een belangrijke bron van vezels, gezonde vetten en antioxidanten, terwijl groenten een reeks vitale voedingsstoffen bieden. Echter, de voedselconsumptiepeiling van het RIVM toont aan dat slechts 15% van de Nederlandse volwassenen dagelijks 200 gram groente eet. De gemiddelde inname is 127 gram groente per dag. Met granen gaat het iets beter: ruim de helft van de mannen en een derde van de vrouwen voldoet aan de richtlijn van minstens 90 gram volkoren graanproducten per dag. De gemiddelde consumptie is 92 gram volkoren graanproducten per dag.

Hoe dragen wij bij aan het eten van groenten en granen? 

We willen onze producten en services gebruiken om mensen aan te moedigen een gezond en gebalanceerd dieet te volgen. Bij MAGGI doen we dit door, volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum, een complete maaltijd met 200 tot 250 gram groenten te adviseren, met daarbij 200 gram (volkoren) granen. Op vrijwel alle MAGGI kruidenmixen en maaltijdpakketten vind je variatietips voor een vegetarische maaltijd. Er is zelfs een speciale productlijn ‘MAGGI Dagje Geen Vlees’, waarnee we mensen aanmoedigen volop te variëren met vleesvervangers als peulvruchten, noten en zaden. Hierbij stimuleren we mensen tot een smaakvol en flexitarisch voedingspatroon. Het verminderen van de vleesconsumptie is goed voor het milieu en voor de gezondheid: richting een meer plantaardig voedingspatroon, in lijn met de aanbevelingen van de Schijf van Vijf.

Meer informatie?

Lees verder in ons rapport Creating Shared Value.