Jan Moers

 

Legal Counsel

Startdatum Nestlé Maart 2015
Studie Master in de Rechten en Master in Ondernemingsrecht
Passies en hobby's

Voetbal, reizen, lezen

Hoe ben je bij Nestlé terecht gekomen?

Op je levenspad kom je – als de wind goed staat– op plekken waar opportuniteit en capaciteit elkaar kruisen. Ik had het geluk dat ik mij vorig jaar op zo’n kruispunt bevond en prijs me gelukkig dat ik de afslag Nestlé nam/kon nemen. Niet alleen sloot de inhoud van de vooropgestelde vacature aan bij eerdere professionele ervaringen, maar ook het feit om te kunnen werken voor de absolute wereldleider in de FMCG sprak tot de verbeelding. Naast de dagelijkse ervaring van het werken bij een multinational sprak de vacature bovendien ook van een wekelijkse verplaatsing naar “mijn” Noorderburen, Nederland. Een extra uitdaging voor deze ‘echte’ Belg…

Mijn loopbaan bij Nestlé

Ik ben verantwoordelijk voor het leveren van juridisch advies aan alle Nestlé merken in verband met privacy, marketing en corporate housekeeping. Dit betekent niet alleen een “dat mag” of “dat mag niet” advies. Als bedrijfsjurist ben je het juridisch geweten van de onderneming en denk je mee over verschillende vraagstukken. Centraal staat dan ook de uitdaging om de ondernemingsgeest steeds gezond te houden door ze in balans te brengen met de juridische verantwoordelijkheden van Nestlé.

Ik oefen mijn werk in Benelux verband uit waardoor ik het geluk heb om dagelijks met heel veel mensen in contact te komen. Een voordeel van een grote onderneming is dan ook de aanwezigheid van verschillende profielen van mensen. Interpersoonlijke contacten die zorgen voor de nodige uitdaging, maar ook je werkdagen kleuren!

Waarom Nestlé?

Nestlé kon geen 150 jaar worden als het geen oog had voor waar het écht om gaat, a good life. Naast good food met mooie merken wil dit ook zeggen dat er een hele persoonlijke werksfeer heerst. Bij Nestlé wil men terecht dat e-mail niet de dagelijkse contacten tussen mensen vervangt. In onze ‘netwerkorganisatie’ is het daarom belangrijk om met elkaar te blijven praten en zo gezamenlijk onze doelen te realiseren. Ook vele leuke activiteiten naast het werk versterken dit ‘wij’ gevoel. Je bent nooit echt helemaal alleen als je werkt bij Nestlé. Daarnaast voel je dat er grote inspanningen geleverd worden om in jou als werknemer te blijven investeren om je zo nog sterker te maken. Deze verantwoordelijkheid voor persoonlijke groei blijft niet beperkt tot zijn werknemers, maar wil Nestlé ook uitdragen naar al onze klanten én consumenten. Ik wilde altijd al werken op een plek met reële marktmacht die tegelijk niet blind blijft voor de huidige maatschappelijke uitdagingen. Geen wonder dat we trots zijn om voor Nestlé te werken.