Nick Klein Douwel

 

Business Co-Pilot Nestlé Professional Nederland

Startdatum Nestlé Mei 2011
Studie International Business & Management Rijksuniversiteit Groningen
Passies en hobby's Koken, Reizen, Japanse Taal, Wielrennen

Hoe ben je bij Nestlé terecht gekomen?

Na mijn studie bedrijfskunde heb ik een aantal jaar in het buitenland gewoond. In die tijd heb ik voor het International Marketing Traineeship op het Nestlé-hoofdkantoor in Zwitserland gesolliciteerd, waarna ik ben uitgenodigd voor de Business Course. Helaas zonder succes, maar mijn enthousiasme voor Nestlé was wel aangewakkerd. 
Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest bij Canon Europa op de afdeling Supply Chain, wilde ik een functie die iets dichter bij de commercie stond maar ook waar ik mijn goede analytische kennis kon inzetten. Bij het zien van een vacature bij Nestlé Nederland ben ik daar gelijk voor gegaan.

Mijn loopbaan bij Nestlé

Ik ben begonnen bij Nestlé Professional als Business Analist in het Finance team. Als business analist werk je nauw samen met de marketing- en sales-teams. Vanuit deze functie ben ik doorgegroeid naar de functie van Business Co-Pilot. Dat houdt in dat ik een soort business partner ben voor het Management Team van Nestlé Professional op het gebied van Finance. Ik bekijk alle beslissingen die worden gemaakt vanuit een Finance-perspectief, en daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de Profit en Loss statement van de afdeling. Hierbij stuur ik twee Business Analisten aan. Een erg interessante functie op het snijvlak van Finance en Commercie dus!

Waarom Nestlé?

Nestlé is een prachtig bedrijf om voor te werken, want iedereen heeft wel wat met de producten die Nestlé maakt. Een van mijn grootste hobby’s is bijvoorbeeld koken en lekker eten. Nestlé Professional verkoopt culinaire producten aan alle soorten bedrijven, van MAGGI Soep en Puree in ziekenhuizen tot CHEF Fond en Saus in sterren restaurants. Deze premium producten worden net zo geproduceerd als in een echte restaurantkeuken en soms zelfs custom-made voor een restaurant. Ik word erg enthousiast als ik in een toprestaurant zit waarvan ik weet dat ze onze producten gebruiken. Thuis probeer ik met deze producten ook regelmatig de recepten van onze Nestlé Chef koks na te maken.

Daarnaast is Nestlé overal op de wereld te vinden. Voor iemand met een passie voor reizen biedt dat erg veel leuke perspectieven. Het is niet zo dat Nestlé zomaar iedereen de wereld over stuurt, maar je krijgt volop mogelijkheden om je eigen netwerk op te bouwen. Zo heb ik in de afgelopen jaren naast het hoofdkantoor in Zwitserland al bezoeken gebracht aan Nestlé UK, Vietnam en Japan en daar goede contacten gelegd, waar ik later wellicht nog wat mee kan.