Nestlé Needs YOUth

De inzetbaarheid van jonge mensen op de arbeidsmarkt is een echte uitdaging in onze tijd; niet alleen voor de maatschappij maar ook voor de economie. Omdat we het gevoel hebben dat we een verschil kunnen maken en een positieve bijdrage kunnen leveren aan de oplossing van dit probleem heeft Nestlé in november 2013 het 'Nestlé Needs YOUth' initiatief gelanceerd.

Nestlé wil hiermee jonge mensen helpen om vanuit hun studie gemakkelijker een baan te vinden. Hieronder valt ook het aanbieden van stages, een cruciale factor waarmee de kloof tussen studie en het bedrijfsleven kan worden verkleind, en het aannemen van trainees die net klaar zijn met hun studie.

Nestlé helpt 10 miljoen jonge mensen aan economische kansen

18 september 2017 heeft Nestlé een nieuwe ambitie aangekondigd voor haar wereldwijde jeugdinitiatief: Nestlé needs YOUth. In 2030 worden door Nestlé 10 miljoen jonge mensen over de hele wereld geholpen om toegang te krijgen tot economische kansen. Het wereldwijde initiatief brengt alle inspanningen samen die Nestlé zelf en met anderen onderneemt om jongeren over de hele wereld te ondersteunen, waaronder de Alliance for YOUth.

Bredere scope

Om de 2030-ambitie te bereiken, krijgt het initiatief een bredere scope. Naast inzetbaarheid op de arbeidsmarkt, richt Nestlé Needs YOUth zich ook op de ondersteuning van de volgende generatie agripreneurs en ondernemers. Het streeft er bovendien naar om innovatie te stimuleren via platformen zoals Henri@Nestlé.

Nestlé heeft vandaag ook aangekondigd dat ze het eerste bedrijf is dat deelneemt aan het 'Global Initiative on Decent Jobs for Youth', onder leiding van de International Labor Organization. Nestlé CEO Mark Schneider kondigde dit vandaag in New York aan. Hij sprak tijdens de General Assembly week van de Verenigde Naties. Hij benadrukte dat investeren in jongeren belangrijk is om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te bereiken. Tegelijkertijd is het een toekomstgerichte investering voor bedrijven, omdat het economieën en business stimuleert.

Kansen voor jongeren in Nederland

Sinds de start van het initiatief in 2013 zijn in Nederland 396 jongeren aan een baan geholpen bij Nestlé. 181 jongeren hebben er een stage of leerplek gekregen om zo relevante werkervaring op te kunnen doen. Bovendien zijn er door Nestlé Nederland 128 Readiness for Work events georganiseerd waarbij jongeren worden getraind in hun vaardigheden door bijvoorbeeld sollicitatietrainingen, mentoring, netwerkevents  en cv workshops. Tot 2020 committeert Nestlé Nederland zich aan het aannemen van 110 jongeren per jaar. Daarnaast komen er 65 stage- en leerplekken per jaar en worden er 35 Readiness for Work-events per jaar georganiseerd. De in 2014 in Nederland opgerichte Alliance for YOUth heeft de belofte gedaan om in drie jaar 7500 werk- en stagemogelijkheden aan jongeren aan te bieden en hen te helpen met trainingen en workshops.

Alliance for YOUth


In 2014 heeft Nestle de handen ineen geslagen met 200 andere bedrijven om een volgende stap te zetten op het gebied van jeugdwerkeloosheid, met de 'Alliance for YOUth'. De bedrijven hebben afgesproken om een aantal initiatieven te ontwikkelen (gezamenlijk en individueel) om zo jongeren een zinvolle werkervaring te bieden in de vorm van stages, het genereren van meer dan 100.000 banen en trainingsmogelijkheden, zoals een sollicitatietraining.

De 'Alliance for YOUth' is de eerste pan-Europese business-driven beweging die zich committeert om jonge mensen te helpen om beter voorbereid de professionele wereld te betreden en zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Of een stageplek


In Nederland helpt Nestlé ongeveer 300 jongeren aan een baan of stageplek. Dus ook jongeren zonder ervaring op de arbeidsmarkt helpen we op weg.

 


Doe vaardigheden op


Naast banen en stages richt het programma zich op carrièrebegeleiding en het trainen van arbeidsmarktvaardigheden. Denk aan cv-workshops en interviewtrainingen op onderwijsinstellingen en op websites van Nestlé. Nu al tips nodig? Kijk hier.

 


Nog meer kansen


Nestlé roept leveranciers en partners in heel Europa op om mee te doen aan het creëren van banen voor jongeren. Dit betekent hopelijk nog veel meer kansen op de arbeidsmarkt voor jongeren.  

 

Lees ook het persbericht over de lancering van het Youth Employment Initiative.