Babyvoeding

Babyvoeding van Nestlé

Wetenschappelijk onderzoek

Omdat jonge kinderen nog heel kwetsbaar zijn, moeten hun voedingsmiddelen aan nog strengere eisen voldoen dan de voedingsmiddelen voor volwassenen. Bij Nestlé weten we dat vooral de allerkleinste kindjes kwetsbaar zijn. Net zoals Henri Nestlé, al vanaf het moment dat hij begon. In de negentiende eeuw werd Europa getroffen door hoge kindersterfte. Dit werd mede veroorzaakt door het gebrek aan goede voeding voor deze kinderen. Henri Nestlé, een Zwitserse apotheker, ontwikkelde 150 jaar geleden een alternatief voor moeders die geen borstvoeding konden geven (dit was melk met granen). Dit was een revolutionaire doorbraak in het terugdringen van de zuigelingensterfte. Binnen een jaar was deze voeding in een groot deel van Europa te verkrijgen. Dit was het begin van de ontwikkeling van Nestlé als eerste aanbieder van babyvoeding. Ondertussen heeft het Nestlé Research Center in het Zwitserse Lausanne meer dan 300 onderzoekers, waardoor dit het grootste researchcentrum voor voeding is.

Nestlé is inmiddels wereldwijd de nummer één in babyvoeding en is sinds 2003 ook in Nederland verkrijgbaar. Nestlé heeft vele innovatieve producten in Nederland geïntroduceerd, waaronder het succesvolle NESTLÉ PyjamaPapje®, Yogolino® en Dreumesmelk®.

Borstvoeding

Nestlé begrijpt dat moedermelk de gouden standaard is wat betreft babyvoeding en beveelt aan om zeker de eerste 6 maanden borstvoeding te geven. Nestlé vindt het belangrijk om de nutritionele en gezondheidsbevorderende eigenschappen te onderzoeken. Met als doel: het beste voor alle baby’s.

NAN OPTIPRO® opvolgmelk

Moeders doen alles voor de toekomst van hun baby: ze geven hun baby liefde, aandacht en zorg. Zo heeft Nestlé onlangs NAN OPTIPRO® opvolgmelk, vanaf 6 maanden, op de markt gebracht, met ons beste eiwit ooit. NAN OPTIPRO® opvolgmelk bevat alle benodigde voedingsstoffen van opvolgmelk, waaronder vitaminen A en C die je baby’s immuunsysteem ondersteunen en α-linoleenzuur dat bijdraagt aan normale hersenontwikkeling. Daarmee willen wij baby’s een stevige basis voor het leven geven.

NAN OPTIPRO® opvolgmelk zit in een handig blik met een afstrijkrandje. Het maatschepje is opgeborgen in een apart compartiment in het blik. Dit is een praktische en hygiënische oplossing. De deksel is doorzichtig, zo zie je direct hoeveel er nog in het blik zit. Het blik beschermt goed tegen lucht en vocht. Bovendien is het blik 100% recyclebaar. Het lege blik is ook handig om bijvoorbeeld te gebruiken om potloden en pennen in te bewaren. NAN OPTIPRO® opvolgmelk is goed verkrijgbaar bij supermarkten en drogisterijen. Kijk voor meer informatie op de website van Nestlé Babyvoeding.

Ons eiwitgehalte, de voedingsstoffen (waaronder vitaminen en α-linoleenzuur) zijn conform wetgeving. Borstvoeding is het beste voor baby’s en dient zo lang mogelijk gegeven te worden.

Belangrijke informatie voor moeders: de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) beveelt aan om exclusief borstvoeding te geven gedurende de eerste 6 levensmaanden. Nestlé staat hier volledig achter. Borstvoeding is de beste voeding, biedt de beste bescherming tegen ziektes en is het voordeligst. Het is niet mogelijk terug te komen op je beslissing om geen borstvoeding meer te geven. Raadpleeg altijd je consultatiebureau of arts alvorens bijvoeding te introduceren of over te gaan op (gedeeltelijke) flesvoeding. Heb je vragen over flesvoeding? Raadpleeg je consultatiebureau of arts. Of bel met onze consumentenservice: 0800-0230131. Met vriendelijke groeten, Nestlé Babyvoeding.