​Our Purpose

​​
Voeding en GezondheidVoeding en gezondheid is een van de ambities van Nestle, in lijn met de purpose: het verbeteren van levenskwaliteit en bijdragen aan een gezondere toekomst.

Voeding en gezondheid

Eten maakt deel uit van elke cultuur. Het is niet alleen een bron van voedingsstoffen, maar brengt ons ook samen als families en vrienden. Voeding is echter ook één van de grootste uitdagingen op het gebied van publieke gezondheid.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het obesitascijfer sinds 1980 wereldwijd meer dan verdubbeld. Sinds 2014 kampen bijna 2 miljard volwassenen met overgewicht. Meer dan een derde daarvan is obees. Het aantal kinderen (jonger dan 5 jaar) met overgewicht of obesitas is in de afgelopen 3 jaar toegenomen tot boven de 40 miljoen.

Tegelijkertijd vormen honger en een gebrek aan geschikte voeding een serieuze bedreiging in veel landen. De Verenigde Naties (VN) schat dat meer dan 795 miljoen mensen wereldwijd onvoldoende voedsel hebben voor een gezond en actief leven. Met als gevolg dat 1 op de 9 mensen ondervoed is en meer dan 100 miljoen kinderen ondergewicht hebben.

De VN gelooft dat de voedingsmiddelenindustrie een belangrijke rol speelt bij het mensen in staat stellen om gezondere levens te leiden. Bij Nestlé geloven we dit ook. We willen helpen een betere en gezondere wereld te vormen. Dit is hoe we 150 jaar geleden zijn gestart, toen onze oprichter Henri Nestlé een graanproduct voor zuigelingen creëerde dat het leven van een kind redde. Wil je hier meer over weten? Lees meer over onze geschiedenis.  

Vandaag de dag ondersteunen we individuen en hun families met het maken van lekkere en gezondere keuzes. We weten hoe belangrijk het is dat mensen kunnen genieten van een gezond voedingspatroon, dus verminderen we de hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet in onze producten. We voegen meer groenten, vezelrijke granen, peulvruchten, noten en zaden toe. In landen waar het nodig is, versterken we onze producten met essentiële voedingsstoffen om mensen te helpen gezonder te eten.

Onze ambitie in verschillende gebieden

Gedreven door onze purpose, het verbeteren van de levenskwaliteit en bijdragen aan een gezondere toekomst, hebben we drie overkoepelende ambities. Deze ambities ondersteunen de Sustainable Development Goals (SDG’s) voor 2030 van de Verenigde Naties en helpen om de commitments voor 2020 te realiseren.

Our impact areas
VOOR INDIVIDUEN EN FAMILIES

50 miljoen
kinderen helpen gezonder te leven
VOOR GEMEENSCHAPPEN

30 miljoen
broodwinningen helpen verbeteren in direct aan onze bedrijfsactiviteiten verbonden gemeenschappen
VOOR DE PLANEET

Streven naar
milieuneutrale
uitvoering van al onze activiteiten