50 miljoen kinderen helpen gezonder te leven tegen 2030

Volgens onderzoek lijden ongeveer 2 miljard mensen ter wereld aan overgewicht of obesitas en zijn 500 miljoen mensen ondervoed. Dit vraagt om actie. Wij geloven we dat we, door nieuwe generaties te helpen beter te eten en drinken en meer te bewegen, de levenskwaliteit verbeteren en bijdragen aan een gezondere toekomst. Daarmee begonnen we meer dan 150 jaar geleden, toen onze oprichter Henri Nestlé een kinderontbijtgraan ontwikkelde dat het leven van een kind redde.

Voeding is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van een kind. Kinderen aanmoedigen om meer groenten en fruit te eten, zorgen dat hun maaltijden zo voedzaam mogelijk zijn en dat zij voldoende eiwitten binnenkrijgen, kan een uitdaging zijn voor ouders en verzorgers. Met het Nestlé for Healthier Kids programma bundelen we onze initiatieven om ouders en verzorgers hierin te ondersteunen. Van toonaangevend onderzoek tot productontwikkeling, van onderwijs tot innovatieve voeding, het is onze ambitie om 50 miljoen kinderen te helpen een gezonder leven te leiden tegen 2030. 

Wanneer we als consument meer weten over voeding en betere voedingsvaardigheden hebben, maken we bewustere keuzes. Het gevolg: gebalanceerde, gezonde voedselkeuzes. Voedingsonderwijs speelt hierin wat ons betreft een essentiële rol. Wij pleiten er dan ook voor dat voedingsonderwijs structureel wordt opgenomen in het programma van basisscholen.

Lees hier meer over onze initiatieven in Nederland.