Sort by
Sort by

Podcast Choco Fairness

Hoe krijgt de cacaoboer een beter inkomen? 
Choco Fairness

Nestlé is al meer dan een decennium lang bezig om de leefomstandigheden van cacaoboeren te verbeteren als onderdeel van het Nestlé Cocoa plan. Deze inspanningen hebben door de jaren heen een positief verschil gemaakt. Echter, we willen méér doen. Daarom heeft Nestlé in 2022 een veelomvattend programma geïntroduceerd, het Income Accelerator Programma, dat als doel heeft het inkomen van cacao boeren te verhogen, meer kinderen naar school te krijgen, de levensstandaard van cacaoboeren te vergroten en hun families te ondersteunen.   

In de podcast Choco Fairness praat presentatrice Tamara Blok Bok met verschillende experts over de inspanningen van Nestlé die voortkomen vanuit het Income Accelerator Programma om cacaoboeren te helpen aan een beter inkomen.  

Luister hier de Podcast Choco Fairness  

In de podcast gaat presentatrice Tamara Blok het gesprek aan met Yuca Waarts, onafhankelijk onderzoeker aan de Wageningen University & Research. De WUR doet al ruim 20 jaar onderzoek naar de problematiek in de cacao-industrie. Yuca Waarts vertelt over haar bevindingen. 

Milan Slikker, directeur chocolade bij Nestlé Nederland, vertelt ons meer over het Income Accelerator Programma. Dit programma is speciaal ontwikkeld om de cacaoboer te helpen en sluit goed aan op de bevindingen die Yuca Waarts toelicht.  

Rik Habraken van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), een onafhankelijk kenniscentrum voor duurzame ontwikkeling, monitort en evalueert of de genomen maatregelen van Nestlé ook daadwerkelijk bijdragen aan een beter inkomen. Hij vertelt over zijn ervaringen in de praktijk.