Sort by
Sort by

Nestlé verdubbelt inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan

Net Zero

Het Zwitserse voedingsconcern Nestlé heeft een tijdgebonden plan gepresenteerd van de maatregelen die het concern wil nemen om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 te halveren en de emissie in 2050 naar 0 te hebben teruggebracht. Het bedrijf stootte 92 miljoen ton CO2-equivalenten aan broeikasgassen uit in 2018, en dat zal dienen als het beginpunt voor het meten van de voortgang.

Nestlé gaat de meer dan 500.000 boeren en 150.000 leveranciers waarmee wordt ondersteunen bij het inzetten van duurzamere productiemethoden. Nestlé verwacht tegen 2030 meer dan 14 miljoen ton van zijn grondstoffen in te kopen via duurzaam opererende landbouwbedrijven, waardoor de vraag naar deze grondstoffen zal toenemen.

Het voedingsconcern breidt ook het herbebossingsprogramma uit en wil de komende 10 jaar elk jaar 20 miljoen bomen planten in de gebieden waar grondstoffen worden ingekocht. De primaire toeleveringsketens van het bedrijf voor palmolie en soja, zullen tegen 2022 gegarandeerd vrij zijn van ontbossing.

Lees hier het volledige artikel: Foodholland - Nestlé verdubbelt inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan