Sort by
Sort by

De voeding van je baby tijdens de vakantie: een goede voorbereiding, is het halve werk

Plantaardige babyvoeding van Gerber biedt uitkomst op vakantie en ondersteunt een flexitarische levensstijl. 
090322_Gerber_Plant-tastic_RGB_V3.2
Terug naar persberichten

Amstelveen – 21 juli 2022 – Op vakantie gaan met je baby of peuter is vaak een uitdaging. Naast een overvolle luiertas moet je óók voldoende eten meenemen, zodat je dreumes onderweg geen honger krijgt. Maaltijden uit een potje zijn dan reuze handig: ze nemen weinig ruimte in en je kunt ze altijd en overal geven. Hoewel de meeste jonge Nederlandse ouders het liefste zelf de voeding voor hun kindje maken, maken zij graag een uitzondering als zij op pad zijn. Zo zeggen 6 op de 10 ouders dat zij gezonde babyvoeding uit een potje kiezen als ze onderweg zijn. Dat blijkt uit onderzoek[1] van Gerber, het nieuwe merk babyvoeding in Nederland dat als eerste merk een uitgebreid assortiment 100% plantaardige en biologische producten heeft voor baby’s vanaf vier maanden.

‘Ik ga op reis en ik neem mee…’
Op reis gaan met je baby is een leuk avontuur, maar het vraagt wél om een goede voorbereiding, óók als het om babyvoeding gaat. “Of je nu gaat vliegen of met de auto naar je bestemming reist: het geeft veel ouders rust om voldoende babyvoeding in de reiskoffer mee te nemen. Potjes zijn dan zeker een uitkomst. Je kunt ze onderweg eenvoudig aan je kindje geven, maar óók als je van plan bent uit eten te gaan. Als je een paar potjes in je bagage hebt, kun je deze snel laten opwarmen, zodat je baby geen maaltijd hoeft over te slaan”, vertelt kinderdiëtist Esther Konijn. “Op vakantie zijn potjes babyvoeding erg handig: ze nemen weinig ruimte in en je kan ze altijd en overal gemakkelijk geven.” 

De 5 tips van Esther:

  1. Het kan verstandig zijn om voor minimaal twee dagen aan potjes babyvoeding mee te nemen in de handbagage tijdens het vliegen naar de vakantiebestemming. Dit zorgt ervoor dat je voldoende voeding bij je hebt, in het geval dat jouw koffer kwijtraakt of vertraagd is.
  2. Wanneer je op reis bent in het buitenland verschilt het aanbod van babyvoeding in vergelijking met Nederland. Het meebrengen van eigen potjes kan rust en vertrouwen geven, omdat de samenstelling en keuzemogelijkheden bekend zijn.
  3. Check goed of de verpakking van de potjes intact is gebleven tijdens de reis, om te voorkomen dat de babyvoeding niet meer bruikbaar is.
  4. Een vakantie is de uitgelezen mogelijkheid om jouw baby nieuwe voedingsmiddelen te laten proberen en daarmee de smaakontwikkeling te stimuleren. Wissel daarom babyvoeding uit potjes af met lokaal voedsel.
  5. Wanneer je ervoor kiest om zelf de voeding voor je baby klaar te maken op vakantie, is het belangrijk om goed rekening te houden met de hygiëne standaarden van het land waar jij op vakantie bent. 

Babyvoeding uit een potje snel én gezond
Heb je geen tijd of zin om tijdens je welverdiende vakantie zelf babyvoeding te maken? Of ga je op vakantie en heb je onderweg naar je bestemming geen mogelijkheid om dit te doen? Het meenemen van kant-en-klare baby- of peutervoeding is dan een goed alternatief. Uit het onderzoek van Gerber blijkt dat maar liefst 64 procent van de ouders babyvoeding uit een potje een handige manier vindt om hun kind snel een gezonde maaltijd te geven. Dit doen ze vooral als ze zelf iets eten dat hun jonge kind niet mag (50 procent), onderweg zijn (40 procent), buiten de deur eten (38 procent) of als ze geen tijd hebben om te koken (29 procent). En nu de zomervakantie weer voor de deur staat, is het meenemen van kant-en-klare babyvoeding voor 3 op de 10 ouders een uitkomst. 
 

Plantaardige babyvoeding tijdens de vakantie
In het onderzoek is ook gekeken naar de kijk van jonge ouders op plantaardige voeding voor baby’s. Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om een paar dagen per week vlees of vis van het menu te schrappen. Steeds meer ouders delen deze eetgewoonten met hun kinderen. Zo blijkt uit het onderzoek dat bijna 4 op de 10 ouders hun kind op de dagen dat ze zelf geen vlees of vis eten, willen laten meedoen aan hun eetpatroon. Dat kan tijdens je vakantie of onderweg naar je bestemming een grotere uitdaging zijn dan thuis. Met Plant-tastic is er voor deze ouders een goed alternatief. 
 
Nederlandse primeur: plantaardige babyvoeding
Gerber is het eerste merk babyvoeding in Nederland dat een uitgebreid assortiment 100% plantaardige maaltijden heeft gelanceerd op basis van groenten, granen & peulvruchten. In mei introduceerde zij Gerber® Plant-tastic: een biologische en 100% plantaardige productlijn met onder andere maaltijden voor baby’s vanaf acht maanden. Gerber® Plant-tastic is verkrijgbaar bij de supermarkten van Jumbo en Albert Heijn en online via PICNIC, bol.com, jumbo.com en amazon.com.