Sort by
Sort by

Garden Gourmet en Health Food Wall slaan handen ineen om veganistische maaltijden aan te bieden aan de zorg.

Garden Gourmet en Health Food Wall
Terug naar persberichten

Garden Gourmet en Health Food Wall ontwikkelen een veganistisch menu van maaltijden en snacks voor de zorg. De recepten zijn speciaal ontwikkeld om de zorg te ondersteunen in de groeiende behoefte aan smakelijke en volwaardige veganistische maaltijden. Elf ziekenhuizen in Nederland hebben de intentieverklaring ‘Voorhoedeziekenhuizen in Voeding’ getekend. Hiermee verklaren de ziekenhuizen dat ze in 2022 een volledig gezond en duurzaam voedingsaanbod hebben voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Veganistische maaltijden en snacks voor patiënten helpt ziekenhuizen om dit doel te bereiken.

Health Food Wall biedt verse vegetarische en veganistische producten aan middels innovatieve vending machines, te vinden in ziekenhuizen zoals het Amsterdam AMC locatie UMC en het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar. Anouk Snelders, founder: “Met Health Food Wall bieden we gasten en werknemers 24/7 een gezond, vegetarisch en veganistisch aanbod. We zien kansen om ook patiënten in de zorg deze optie te bieden door middel van kant-en-klare veganistische maaltijden en snacks”.

Garden Gourmet gelooft in de kracht en veelzijdigheid van plantaardige voeding. Garden Gourmet wil iedereen inspireren om meer te variëren met gerechten zonder vlees. Garden Gourmet valt onder voedingsmiddelenbedrijf Nestlé en voldoet aan de hoogste voedings- en milieunormen van Nestlé. Nestlé heeft als missie om de kwaliteit van leven te verbeteren en bij te dragen aan een gezondere toekomst. Vanuit die gedachte zijn de veganistische snacks en maaltijden ontwikkeld met de vleesvervangers van Garden Gourmet. De producten worden gekookt door productiekeuken Kragtwijk Finest Foods, tevens verantwoordelijk voor de productie van de verse items van Health Food Wall.

Naast het aanbieden van volwaardige en smakelijke veganistische producten, zullen Health Food Wall en Nestlé zich inspannen om veganisme laagdrempelig te maken in de zorgsector.