Sort by
Sort by

Nestlé introduceert KitKat Vegan

KitKat Vegan
Terug naar persberichten
Amstelveen, 14 oktober - De vraag naar plantaardige voedingsmiddelen groeit in Nederland. Ook voor chocolade is de vraag naar plantaardig ingrediënten inmiddels een onmisbare trend. Daarom introduceert Nestlé naast haar uitgebreide portfolio van plantaardige voedingsmiddelen, vanaf half oktober de nieuwe KITKAT Vegan.
KITKAT V smaakt net zo lekker als het origineel. Als basis voor het product werd rijst gebruikt in plaats van melk. KITKAT V is tijdelijk verkrijgbaar bij Jumbo City en het Jumbo kassarek, AH to Go en AH kassarek in beperkte oplage. Mocht het product een succes blijken, dan bekijkt Nestlé of het  in het vaste assortiment opgenomen kan worden.
KITKAT V is gecertificeerd als vegan product en is gemaakt van 100% duurzaam ingekochte cacao, afkomstig van het Nestlé Cocoa Plan in samenwerking met Rainforest Alliance. 
Over KitKat
KitKat is al meer dan 75 jaar een van de meest bekende chocoladerepen onder consumenten en wordt overal ter wereld verkocht. Wereldwijd is het het op een na grootste chocolademerk. KitKat is constant bezig met innovaties en het inspelen op behoeften van de consument. Zo zijn er de afgelopen jaren veel nieuwe smaken op de markt gebracht: de KitKat Ruby, KitKat Chunky Cookie Dough of KitKat Green Tea Matcha.
Nestlé Cocoa Plan
Nestlé Nederland koopt vanaf 2017 voor al haar merken duurzaam gecertificeerde cacao in, in samenwerking met Rainforest Alliance. Nestlé’s Nederlandse chocolademerken zijn onder meer KITKAT, SMARTIES, Nestlé L’ATELIER en LION. Met deze belangrijke mijlpaal is de fundering voor de productie van duurzame chocolade gelegd. Het Nestlé Cocoa Plan werd gelanceerd in 2009 met als pilaren Beter leven, Betere landbouw en Betere cacao. Het is het resultaat van een co-creatie van alle partijen in de cacaoketen. Lees meer op:
www.nestlecocoaplan.com of www.nestle-chocolade.nl