Sort by
Sort by

Nestlé Nederland ondersteunt de VS met 'Operation Fly Formula'

_Operation_Fly_Formula_Nestle
Terug naar persberichten

In de VS is sinds enige maanden een tekort aan flesvoeding. Door COVID-19 was er door personeelsgebrek begin dit jaar al een productie achterstand in de babyvoeding fabrieken in de VS en door een tijdelijke sluiting van één van de fabrieken van een grote leverancier, is het tekort erg nijpend geworden met lege schappen tot gevolg.

Hypo allergeen
Nestlé staat in direct contact met de Amerikaanse ambassadeur in Nederland en in Zwitserland om extra specialistische babyvoeding te leveren. Inmiddels levert Nestlé twee merken hypo allergene babyvoeding die per vliegtuig worden afgeleverd. Vanuit Nederland is dit Gerber Good Start Extensive HA melk en vanuit Zwitserland Alfaminomelk. Dit zijn babypoeder producten voor kinderen met bijzondere allergieën waaronder koemelk allergie. Nestlé geeft deze producten prioriteit omdat zij een medisch belang dienen. Voor kinderen met koemelk allergie zijn er namelijk geen echte alternatieven.

‘Operation Fly Formula’
President Biden lanceerde twee weken geleden het ‘Operation Fly Formula’ (formula=babymelkpoeder). Om het verschepen/versturen van de babypoederproducten te versnellen, is er extra toestemming verleend voor commerciële vluchten waarbij het Ministerie van Gezondheidszorg zorgt dat de babymelkpoeder in Nederland en Zwitserland wordt opgehaald zodat de producten zo snel mogelijk in de winkels op het schap te vinden zijn. Inmiddels heeft Nestlé Nederland ruim 400.000 blikken verstuurd sinds begin dit jaar.
 
Nestlé in Nunspeet leverde al babyvoeding aan de VS, echter sinds de krapte begin dit jaar is de export vanuit Nunspeet in maart verdubbeld en in april verdrievoudigd. Om aan deze vraag te kunnen voldoen, heeft de babypoederfabriek in Nunspeet een geplande productiestop verschoven naar later dit jaar.
 
Voor het importeren van babyvoeding naar de Verenigde Staten gelden specifieke veiligheid- en gezondheidsinstructies. Beide fabrieken in Nunspeet en Zwitserland voldoen hieraan.
 
Op dit moment heeft de babymelkpoeder fabriek in Nunspeet in de eerste helft van 2022 al geproduceerd wat normaal in een heel jaar zou worden gemaakt.

Toename allergieën
De World Allergy Organisation ziet al jaren een sterke stijging van voedingsallergieën in Europa door onder andere verbeterde medische diagnoses. Nestlé anticipeert hierop door uitbreiding van productiecapaciteit om aan de groeiende vraag te voldoen bij onder andere de Nederlandse Nestlé fabriek in Nunspeet.