Sort by
Sort by

Research & Development

Onze visie

Research & Development (R&D) vormt een belangrijk concurrentievoordeel voor Nestlé. Zonder R&D zou Nestlé nooit de nummer één in Nutrition, Health & Wellness zijn geworden.

Met 29 Research, Development & Technology Centers over de hele wereld beschikt Nestlé over het grootste R&D-netwerk in de voedingssector. Dit netwerk voor Research, Development & Technology verenigt, samen met de lokale Application Groups, meer dan 5200 medewerkers.

Bovendien versterkt Nestlé zijn R&D-capaciteit via partnerschappen voor innovatie in elke fase van het ontwikkelingsproces – van de eerste samenwerkingsfase met start-ups en biotechnologiebedrijven tot verregaande partnerschappen met zijn grootste leveranciers.

Door al zijn middelen in R&D te verenigen, kan Nestlé aan de consumenten over de hele wereld een gezonde en veilige voeding leveren van superieure kwaliteit, zowel in termen van voeding, gezondheid en welzijn, als van smaak, textuur of gemak. Bij Nestlé is veiligheid een factor waarover niet te onderhandelen valt en het bedrijf biedt consumenten daarom producten van de hoogste kwaliteit.

R&D is eveneens een essentiële factor in de naleving van de lokale wetgeving waaraan alle producten van Nestlé moeten voldoen. Nestlé is in staat om snel en efficiënt nieuwe producten te lanceren, in alle landen van de wereld, door de reglementaire aspecten in al haar R&D-activiteiten te integreren, van het begin tot het einde.

De wetenschappers van Nestlé leveren ook een bijdrage in de communicatie van de gezondheids- & welzijnsvoordelen van de producten naar de consumenten toe. De voedingsdeskundigen van Nestlé zijn over de hele wereld actief om ervoor te zorgen dat alle voedingsinformatie, zowel op als buiten de verpakking, lokaal relevant is, maar ook wetenschappelijk verantwoord.

Meer dan gezonde voeding zal de toekomst van voeding steeds meer bepaald worden door de wetenschap. De R&D van Nestlé vertaalt voeding en voedingswetenschap op twee manieren;

  • Onderzoeksprioriteiten baseren op de behoeften van de consumenten.
  • Wetenschappelijke ontdekkingen concretiseren in voordelen voor de consument en diensten.

Nestlé heeft een langetermijnvisie op het gebied van R&D. De onderstaande links bieden een overzicht van de manier waarop de R&D van Nestlé zal helpen om de toekomst van voeding vorm te geven.

Werner Bauer
Chief Technology Officer, Nestlé S.A.
Innovation, Technology and Research & Development 

Global R&D Network