Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wat doet Nestlé aan suikerverlaging in haar producten?

We hebben onszelf ten doel gesteld om de toegevoegde suikers in onze producten te verminderen om mensen te helpen gezonder te leven. Tussen 2000 en 2013 hebben we de hoeveelheid tafelsuiker in onze producten met 32% verminderd, met een echte focus op voeding voor kinderen. In 2014 hebben we de ambitie uitgesproken om tegen 2016 nog eens 10% minder suiker te gebruiken in producten die niet aan onze voedingscriteria voldeden. Tegen het einde van 2016 hadden we de hoeveelheid suiker in deze producten met 39.000 ton (gemiddeld 8%) verlaagd.

Voor 2020 willen we de hoeveelheid toegevoegde suikers in onze producten met nog eens 5% verlagen. Dit kan via het veranderen van de samenstelling van producten en door het aanpassen van portiegroottes.

We baseren onze voedingscriteria op wetenschappelijke en volksgezondheidsaanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en andere internationale en nationale autoriteiten. Van onze totale portefeuille voldoet 7% momenteel niet aan onze strenge suikercriteria, hoewel ze mogelijk gezonder zijn dan concurrerende producten. We blijven het suikergehalte in onze voedingsmiddelen en dranken zo snel mogelijk verminderen. Sommige mensen beweren dat we niet snel genoeg bewegen, maar we moeten het proces goed uitvoeren. Voedsel moet zowel voedzaam als heerlijk zijn.

30% minder suiker

In 2018 onthulden we Milkybar Wowsomes, het eerste chocoladeproduct waarin de nieuwe ‘gestructureerde suiker’ van Nestlé is toegepast. Door uitsluitend natuurlijke ingrediënten te gebruiken, wisten Nestlé-wetenschappers de structuur van suiker te veranderen. Dat leverde een luchtige, poreuze suiker op, die sneller in de mond oplost. Daardoor neemt iemand dezelfde zoetigheid waar als bij producten met conventionele suikers, terwijl hij minder suiker consumeert. Dankzij de innovatie bevatten Milkybar Wowsomes 30% minder suiker ten opzichte van vergelijkbare chocoladerepen.

Meer informatie?