Sort by
Sort by

Update Oekraïne en Rusland

7 juli 2023

Wij staan achter de mensen van Oekraïne en onze 5.500 werknemers daar. Tot op heden heeft Nestlé 18,5 miljoen Zwitserse frank aan producten en financiële bijdragen geleverd aan lokale humanitaire organisaties in Oekraïne en om hulp te bieden aan degenen die zijn ontheemd door de oorlog in naburige landen.

In december kondigden we een investering van 40 miljoen Zwitserse frank aan voor een nieuwe productiefaciliteit in de regio Volyn in West-Oekraïne, omdat we geloven in de toekomst van Oekraïne en het zakelijke potentieel van de agrovoedingssector van het land.

Sinds het uitbreken van de oorlog in Oekraïne hebben we ons assortiment in Rusland drastisch verminderd en de maatregelen geïmplementeerd die we afgelopen maart hebben aangekondigd. We hebben onze activiteiten gericht op het leveren van essentiële en basisvoedingsmiddelen aan de lokale bevolking en de overgrote meerderheid van onze producten uit ons portfolio vóór de oorlog in het land opgeschort. We hebben niet-essentiële import en export van en naar Rusland stopgezet.

Bovendien:

  • We zijn gestopt met adverteren in Rusland.
  • We hebben verdere kapitaalinvesteringen in het land opgeschort.
  • We blijven voldoen aan de internationale sancties tegen Rusland.
  • Voor de nabije toekomst zullen deze maatregelen van kracht blijven, aangezien onze activiteiten in Rusland gericht blijven op het leveren van essentiële en basisvoedingsmiddelen aan de lokale bevolking.

Vooruitkijkend blijft onze prioriteit in Oekraïne het veilig houden van onze werknemers en hun families. We zullen doorgaan met onze activiteiten waar dat veilig mogelijk is. 

Bovendien zullen we gedurende het hele jaar voedseldonaties blijven verstrekken om de mensen van Oekraïne te helpen (ter waarde van 7 miljoen Zwitserse frank). Dit komt bovenop de materiële donaties en bijdragen die al in 2022 zijn geleverd.

Wij staan achter de mensen van Oekraïne en onze 5.500 werknemers daar.