Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wat doet Nestlé aan de verlaging van de hoeveelheid verzadigd vet in haar producten?

Ons doel voor 2020 is om de hoeveelheid verzadigd vet in onze producten die niet voldoen aan strikte voedingsnormen met 10% te verminderen ten opzichte van 2014. Hiermee ondersteunen we de aanbeveling van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over dat slechts 10% van de calorieën in onze voeding afkomstig zou moeten zijn van verzadigde vetten. De Nestlé Nutritional Foundation (NF)-criteria stelt standaarden op voor de voedingswaarde van onze producten en zijn ontworpen om individuen en gezinnen te helpen om dit WHO-doel te behalen.

Momenteel voldoen 8500 individuele voedingsmiddelen en dranken (circa 7% van onze producten) niet aan de NF-standaard voor verzadigd vet. We werken echter hard om deze producten gezonder te maken.

In 2009 hebben we onszelf ten doel gesteld om, waar mogelijk, verzadigd vet te verminderen in alle voedingsmiddelen die we maken en om het gebruik van bepaalde verzadigde vetzuren niet te verhogen.

Eind 2016 hebben we de hoeveelheid verzadigd vet in deze producten met gemiddeld 6,5% of 6200 ton verminderd, tegen een streefdoelstelling van 10%. Voor onze critici ziet het er soms niet naar uit dat we snel genoeg bewegen om onze producten gezonder te maken, maar we moeten het proces goed uitvoeren. Mensen willen dat hun eten gezond is, maar ze willen er ook van genieten. Bovendien vormen vetten en oliën een belangrijk onderdeel van een gezond en uitgebalanceerd dieet. Ze leveren energie, helpen ons vitamines op te nemen en dragen bij aan essentiële lichaamsfuncties.

Meer informatie?