Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Wat doet Nestlé aan zoutverlaging in haar producten?

We willen het zoutgehalte in al onze voedingsmiddelen en dranken terugdringen. Tussen 2005 en 2015 verminderde MAGGI het zoutgehalte in haar producten wereldwijd al met 12.000 ton. Dat komt overeen met het gewicht van de Eiffeltoren.

Inmiddels hebben we nieuwe commitments afgegeven. Zo heeft Nestlé wereldwijd toegezegd om vanaf 2025 te voldoen aan de maximale zoutinname van 5 gram per dag volgens de nieuwe richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). In Nederland willen we daar al vanaf 2020 aan voldoen. Op dit moment voldoet ruim 80% van onze producten aan de huidige richtlijn van maximaal 6 gram zout per dag en ruim 60% van onze producten voldoet nu al aan de nieuwe richtlijn van maximaal 5 gram zout per dag.

Door het verbeteren van onze producten, willen we consumenten een gezondere keuze bieden met behoud van dezelfde goede smaak. Wij doen dit door stap voor stap minder zout toe te voegen en zout te vervangen door andere ingrediënten, zoals kruiden. We vinden dit belangrijk omdat we willen voorkomen dat mensen de behoefte hebben om zelf alsnog zout toe te voegen.

Meer informatie?