Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dit buurtrestaurant hoopt met gezamenlijke maaltijdactie eenzaamheid tegen te gaan

MAGGI Resto van Harte

In je eentje dineren is niet erg gezellig. Resto VanHarte wordt in coronatijd dan ook node gemist. Vandaar dat het sociaal buurtrestaurant -samen met bouillonproducent Maggi- Rotterdammers oproept een portie extra te koken voor alleenstaande stadsgenoten.

Mack Labacci  is al jaren actief voor Resto VanHarte in Rotterdam, eerst als vrijwilliger, na zijn pensioen als manager. Met veel plezier brengt hij met zijn team mensen bij elkaar aan de eettafel. Voor nog geen 5 euro wordt wekelijks een driegangenmaaltijd geserveerd in buurthuis De Propeller in de Provenierswijk, een keer per maand gebeurt dat ook in het Zadkine College in Vreewijk.

"Bij Resto VanHarte draait om veel meer dan eten, het gaat om verbinding en gezelligheid”, vertelt Labacci. "Tafelgenoten leren op ongedwongen wijze nieuwe mensen kennen, de gezamenlijke dinertjes worden vaak opgeluisterd door muziek. Maar we kiezen ook wel eens voor een thema. Gezond eten bijvoorbeeld. Dan komt er een diëtiste daar over vertellen.”

Lees hier het volledige artikel: AD - Dit buurtrestaurant hoopt met gezamenlijke maaltijdactie eenzaamheid tegen te gaan