QA-specialist Nestlé: ‘Recruiters benaderen me zelfs op mijn werk’

jul 10, 2018
werken bij nestle

Nu de economie in de lift zit breekt het gevecht om het schaarse QA-talent pas echt los. Nestlé doet er alles aan om jonge kwaliteitsmensen te binden door ze goede loopbaanperspectieven te bieden. “We proberen een klimaat van vertrouwen en respect te creëren.”

Toen Dominique Eissing (31) Voeding & Gezondheid studeerde aan Wageningen University and Research (WUR) wist ze al snel: ik wil bij een groot bedrijf werken. Maar in welke functie? Het viel haar op dat er veel vacatures waren in Quality and Assurance (QA).

Kwaliteit en veiligheid

Hoewel ze op haar opleiding geen vakken kreeg als microbiologie en proceskunde besloot ze toch de gok te wagen. “Ik vind kwaliteit en veiligheid erg belangrijk, dus ik dacht laat ik kijken of ik het wat vind.” Ze belandde niet gelijk bij een groot bedrijf, maar deed eerst twee jaar ervaring op als interim kwaliteitsconsultant. Nu zit ze alweer twee jaar bij Nestlé. Eissing ondervond nauwelijks dat haar opleiding niet aansloot bij de praktijk . Dat heeft vooral te maken met het steeds breder wordende kwaliteitsvak, zegt haar leidinggevende Klaas Cuperus.

Lees het volledige artikel hier: VMT - QA-specialist Nestlé: 'Recruiters benaderen me zelfs op mijn werk'