Sort by
Sort by

Nestlé intensiveert haar inspanningen naar transformatie van duurzame verpakkingen

MAGGI Bouillonblok

Nestlé intensiveert haar acties om tegen 2025 100% van haar verpakkingen recyclebaar of herbruikbaar te maken en om het gebruik van nieuwe kunststoffen in dezelfde periode met een derde te verminderen. Vandaag kondigde het bedrijf een reeks nieuwe initiatieven aan, waaronder een investering van 30 miljoen dollar om gerecyclede kunststoffen van voedselkwaliteit in de Verenigde Staten te verhogen, een hervulsysteem voor diervoeding in Chili en de eerste in haar soort recyclebare papieren verpakking voor Maggi-bouillonblokjes in Frankrijk. 87 procent van Nestlé’s verpakkingen is al recyclebaar of herbruikbaar.

Véronique Cremades-Mathis, Global Head of Sustainable Packaging bij Nestlé, zegt: “We hebben vooruitgang geboekt in de transformatieve reis naar een afvalvrije toekomst, maar we weten dat er nog meer werk aan de winkel is. Als ’s werelds grootste levensmiddelenbedrijf zetten we onze omvang en schaal in om het probleem van verpakkingsafval overal waar we actief zijn aan te pakken.”

Zelfs nu COVID-19 voor meer uitdagingen zorgt, blijft het bedrijf toegewijd aan duurzame verpakkingen. Nestlé blijft een leidende rol spelen in het helpen oplossen van het probleem van plasticvervuiling, door middel van haar driepijlerbenadering die in januari 2019 werd gelanceerd.

Lees hier het volledige artikel: Duurzaam Ondernemen - Nestlé intensiveert haar inspanningen naar transformatie van duurzame verpakkingen