Sort by
Sort by

Nestlé introduceert recyclebare mono-verpakking voor kattenvoer

Purina Felix

Nestlé’s Purina heeft onder het merk Purina Felix de eerste recyclebare natvoerverpakkingen in de diervoedingsindustrie ontwikkeld dat uit een mono verpakking bestaat. Dit is de volgende stap van Nestlé om in 2025 enkel recyclebare of herbruikbare verpakkingen op de markt te brengen.

Vanaf vandaag ligt de nieuwe verpakking van het kattenvoer in de supermarkten van Albert Heijn. De kartonnen doos om de zakjes heen bestaat voor 80 procent uit gerecycled materiaal en is volledig recyclebaar. Het portiezakje is gemaakt van een hittebestendig kunststof dat maar uit één materiaal bestaat. Het kan in Nederland worden gerecycled. Het zakje, waarop duidelijk wordt vermeld dat de consument het bij het plasticafval kan gooien, ziet er nagenoeg hetzelfde uit als de niet-recyclebare versie. “Consumenten zullen weinig verschil zien, behalve dat de verpakking iets robuuster aanvoelt”, vertelt Antal van Hout, die verantwoordelijk is voor Nestlé Purina Nederland.

Lees hier het volledige artikel: Duurzaam Bedrijfsleven - Nestlé introduceert recyclebare mono-verpakking voor kattenvoer