Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Mar 07, 2020

Vrouwen aan de top krijgen moeilijk? Bij Nestlé zijn het er al méér dan de helft

Morgen is het Internationale Vrouwendag en wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Die gelijkheid is in het bedrijfsleven, zeker in de top, soms nog ver te zoeken. Bij Nestlé Nederland lukt het wel. Meer dan de helft van de boardmembers is vrouw. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen?

Met het invoeren van een wettelijk quotum, waar de Tweede Kamer begin december mee instemde, worden Nederlandse beursgenoteerde bedrijven verplicht tenminste 30 procent vrouwen in de top van de organisatie te hebben. Een tussenstop naar een toekomstige gelijke verhouding tussen man en vrouw in het bedrijfsleven, hoopt minister van Emancipatie Ingrid van Engelshoven. Nestlé Nederland loopt daar nu al hard op vooruit: 8 van de 15 boardmembers zijn al vrouw. 

Carola de Bont, directeur HR bij Nestlé en zelf ook boardmember:  ,,Het is geen onderdeel van een bewust plan, het is zo gelopen. Dertig procent vrouwen in de board hadden we al een tijdje, maar de laatste tijd zijn er telkens nieuwe plekken ingenomen door vrouwen. Zij stromen door uit andere bedrijfslagen. Die lagen zijn bij ons voor het grootste deel ook in balans qua man-vrouwverhouding. 50 procent is man en 50 procent is vrouw.’’

Lees hier het volledige artikel: AD - Vrouwen aan de top krijgen moeilijk? Bij Nestlé zijn het er al méér dan de helft

Article Type