Sort by
Sort by

Nestlé en de 'Alliance for YOUth' bieden 90.000 jobs & scholingsmogelijkheden in één jaar

Nestlé behoort tot de top 5 van de International Happy Trainees-ranglijst
Terug naar persberichten
Amstelveen


De Europese Commissie organiseert van 20 tot 24 november de 2e EU Beroepsonderwijsweek (Vocational European Training Week) die er op is gericht beroepsonderwijs en scholing te stimuleren. Voor het 2e jaar op rij dragen Nestlé en de Alliance for YOUth veel bij aan de week, met meer dan 30 evenementen en activiteiten in 23 landen in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika (EMENA). Op 10 november organiseerde de Alliance for YOUth in Nederland in het kader van deze beroepsonderwijsweek weer een sollicitatietraining in Amsterdam Zuid-Oost, Apeldoorn en Rotterdam, waarbij 80 vrijwilligers meer dan 400 scholieren voorbereidden op de arbeidsmarkt. Met meer dan 200 bedrijfspartners heeft de Alliance for YOUth vorig jaar haar belofte waargemaakt om banen en scholingsmogelijkheden te bieden aan ongeveer 90.000 leerlingen in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika.

Alliance for YOUth

De Alliance for YOUth, een initiatief van Nestlé, heeft in 2014 beloofd om een aantal gezamenlijke en individuele initiatieven te ontwikkelen om jonge mensen zinvolle werkervaring en stageplaatsen te geven. De bedrijven mobiliseren ook hun werknemers om de gemeenschap in te gaan en jongeren voor te bereiden op werk door ze praktische adviezen te geven, te helpen met hun cv en de voorbereiding van een sollicitatiegesprek. De Alliance for YOUth partners zijn actieve leden van de Europese Alliantie voor het Leerlingenstelsel van de Europese Commissie, die leerlingplaatsen en scholing tot actieve ambassadeurs van beroepsscholing in heel Europa stimuleert.

Marco Settembri, CEO van Nestlé’s Zone EMENA: “Sinds het begin van ons Alliance for YOUth initiatief in 2014 hebben we 760 duo-leerprogramma’s opgezet, die scholing tijdens het werk combineren met op school/universiteit gebaseerde kennis. Ik ben ook blij te zien dat we sinds 2016 al 90.000 banen, leerlingplaatsen en stagemogelijkheden hebben aangeboden.”

Buiten de prestaties van de Alliantie is Nestlé erkend als een zeer aantrekkelijk werkgever. Het Zwitserse concern staat in de top 5 op de ranglijst van de International Happy Trainees en was ook het voedsel en drankenconcern dat het hoogste scoorde.

“Ik ben heel trots te merken dat onze eigen jeugd Nestlé een aantrekkelijke werkgever vindt en we zijn blij met de ervaring die ze opdoet. Wat aan het eind van de dag het belangrijkste is, is het gevoel hebben dat ze iets hebben geleerd, zijn gegroeid en nieuwe vaardigheden hebben ontwikkeld tijdens hun leerlingentijd/stagetijd. Zo kunnen we hen sterker maken”, zegt Alfredo Silva, hoofd  van Nestlé’s HR voor Zone EMENA.

Het succes van het initiatief in Europa heeft Nestlé aangemoedigd het wereldwijd te gaan toepassen in 2016 en het werkterrein te vergroten om de hele aanvoerketen te dekken in 2017. Met zijn Global Youth initiatief wil Nestlé jongeren over de hele wereld helpen toegang te krijgen tot economische mogelijkheden. In september 2017 werd Nestlé ook lid van het Global Initiative on Decent Jobs for Youth, een plan dat wordt geleid door de International Labour Organisation (ILO) om de activiteiten en invloed op werkgelegenheid voor jongeren te vergroten.