Sort by
Sort by

Jaarverslag 2016: 3,2% organische groei en verbetering van de operationele winstmarge in constante valuta met 30 basispunten

Terug naar persberichten

 

Mark Schneider, Nestlé CEO: "Onze 2016 organische groei ligt aan de bovenkant van de industrie, maar aan de onderkant van onze verwachtingen. We zagen een solide verbetering van de operationele winstmarge en onze cash flow is significant gegroeid. Op basis van deze resultaten, heeft onze Raad van Bestuur het genoegen de 22e opeenvolgende dividendverhoging voor te stellen wat ons commitment aan continuïteit benadrukt.

In 2017 verwachten we een organische groei tussen de 2% en 4%. We zijn van plan de herstructureringskosten in 2017 aanzienlijk te verhogen met het oog op de toekomstige winstgevendheid. Als resultaat hiervan verwachten we een stabiele operationele winstmarge in constante valuta. De onderliggende winst per aandeel in constante valuta en kapitaalefficiëntie nemen naar verwachting toe.

Nestlé blijft investeren in toekomstige groei en operationele efficiëntie, gericht op mid-single digit organische groei en significante structurele kostenbesparingen in 2020."

Lees hier het volledig persbericht.

Bijbehorende rapporten:

- Jaarverslag 2016      
- Corporate Governance Report 2016