Sort by
Sort by

Koning Willem-Alexander opent unieke Nestlé-fabriek

Terug naar persberichten
Nunspeet
koning willem alexander

Koning Willem-Alexander opende vandaag officieel de innovatieve, op wetenschap gebaseerde productielijn in de Nestlé-fabriek in Nunspeet voor baby’s die aan een ernstige koemelkeiwitallergie lijden. De fabriek in Nunspeet is de enige locatie ter wereld waar deze babyvoeding in productie is. De feestelijke ceremonie gaf tevens het startsein voor de 150-jarige aanwezigheid van Nestlé in Nederland. Koning Willem-Alexander kreeg vervolgens een rondleiding door de nieuwe productielijn. Nestlé heeft bijna 100 miljoen euro geïnvesteerd om deze productielijn te kunnen starten.

Productielijn voor baby’s met een koemelkeiwitallergie

Het product dat Nestlé vanaf vandaag in de fabriek in Nunspeet gaat produceren is Alfamino, voor baby’s met een koemelkeiwitallergie. Dankzij dit product kunnen baby’s van over de hele wereld alsnog een gezonde start in het leven krijgen. Hoogwetenschappelijke kennis en technologie stellen Nestlé in staat om eiwitten zó klein te snijden, dat het lichaam van een baby deze niet meer herkent als melkeiwit. Daardoor kan het kindje alle voedingsstoffen tot zich nemen die het nodig heeft, zonder dat het een allergische reactie krijgt.

Met Alfamino zet Nestlé een nieuwe stap om producten te maken die passen in haar missie verbeteren van levenskwaliteit en bijdragen aan een gezondere toekomst. Het product is een nieuwe toevoeging aan de andere merken die in Nunspeet worden geproduceerd, waaronder NAN, Nidina, AL110 en de hypoallergene merken Alfaré en Althéra.

Moderne Nestlé-fabriek in Nunspeet

De geschiedenis van de Nestlé-fabriek in Nunspeet gaat terug tot 1895, toen de heer F.A. Molijn een melkfabriek begon waarin melk in flessen en blikken werd geproduceerd. In 1971 werd de fabriek onderdeel van Nestlé Alimentana S.A. De eerste babyvoeding in Nunspeet werd geproduceerd in 1974 en de vestiging is geleidelijk omgevormd tot een moderne fabriek, gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige babyvoeding. In de fabriek werken zo’n 400 Nestlé-medewerkers dagelijks aan de vervaardiging van producten die worden geëxporteerd naar circa 140 markten wereldwijd, met in totaal 500 unieke productlandcombinaties.

Oorsprong Nestlé

Nestlé’s wortels liggen bij oprichter Henri Nestlé en zijn vrouw Clémentine. Henri, apothekersassistent en scheikundige, verloor als kind de helft van zijn dertien broers en zussen aan ondervoeding nog voordat zij volwassen waren. Clémentine had eveneens met deze kindersterfte te maken gehad, omdat haar vader liefdadigheidsarts was. Vanuit hun gedeelde persoonlijke achtergrond waren zij bijzonder gedreven om bij te dragen aan het verminderen van kindersterfte. Samen met wetenschappers en artsen ontwikkelden zij daarom de allereerste babyvoeding – ‘Farine Lactée’- voor die gevallen waarin moeders niet in staat waren hun kind borstvoeding te geven. Hun missie, ‘Caring about people’, stond centraal in het bedrijf. Vandaag de dag is dat, dankzij de nieuwe missie ‘Verbeteren van levenskwaliteit en bijdragen aan een gezondere toekomst’ nog steeds het geval.