Sort by
Sort by

Verklaring van Nestlé over het gebruik van kooivrije eieren in 2025

Terug naar persberichten
Amstelveen

 

Onze missie is het verbeteren van levenskwaliteit en bijdragen aan een gezondere toekomst. Hiertoe behoort ook het waarborgen van fatsoenlijke welzijnsnormen voor dieren die worden gehouden om te dienen als ingrediënten in de producten die we produceren.

Om het welzijn van legkippen te verbeteren, is ons doel om in 2025 wereldwijd voor al onze producten uitsluitend kooivrije eieren te gebruiken. Hiertoe behoren eieren in de schaal en eierproducten (bijvoorbeeld eierpoeder en vloeibaar ei, eiwitpoeder en vloeibaar eiwit) die door Nestlé als ingrediënten worden gebruikt.

Kooivrije eieren

Europa en de VS zullen eind 2020 al overstappen op kooivrije eieren. De rest van het Amerikaanse continent, het Midden-Oosten, Afrika en Oceanië zullen dat tegen 2025 doen. In Azië streven we naar dezelfde overgangsperiode, mits de omstandigheden dat toelaten.

In sommige delen van de wereld, zoals in Europa, zijn meer dan 40% van de eieren die we vandaag de dag gebruiken al kooivrij. In andere regio's kan het moeilijker zijn om deze verandering door te voeren. We hebben onze zinnen er hoe dan ook op gezet om samen met onze partners positieve veranderingen teweeg te brengen.

De wereldwijde overstap op kooivrije eieren kost tijd en investeringen. We zullen dit tijdens de implementatieperiode op een duurzame en kosteneffectieve manier doorvoeren, zodat consumenten gedurende de hele periode toegang blijven houden tot betaalbare en kwalitatief hoogwaardige levensmiddelen. We kijken ernaar uit om samen met onze leveranciers, boeren, het maatschappelijk middenveld en klanten vooruitgang te boeken.