Sort by
Sort by

Zak er maar in!

Maggi introduceert Soep in Zak en zegt NEE tegen Eenzaamheid
Terug naar persberichten
Amstelveen

Met de introductie van Soep in Zak zegt Nestlé’s Maggi NEE tegen eenzaamheid en organiseert zij in de buurtrestaurants van Resto VanHarte diners tijdens de Week tegen Eenzaamheid. Hiermee grijpt Maggi terug op haar kernwaarde van mensen verbinden door ze samen aan tafel te laten genieten van een smakelijke avondmaaltijd. Van 30 september tot en met 8 oktober kun je aanschuiven bij 7 buurtrestaurants van Resto VanHarte met iemand die extra aandacht verdient en samen genieten van een soepdiner. Maggi lanceert tijdens deze diners vier nieuwe, vegetarische – waarvan zelfs drie veganistische - soepen van 100% natuurlijke ingrediënten.

Een ander patroon
De wereld van nu is anders dan toen Julius Maggi in 1886 zijn eerste aroma op de markt bracht. Er heerste destijds grote armoede. Vrouwen gingen ook massaal aan het werk, er was tijd noch geld om te koken. Julius Maggi wilde ondervoeding uit de wereld helpen en voedzame maaltijden makkelijk, snel en betaalbaar maken. Uit deze missie ontstond het bouillonblokje, dat destijds de basis legde voor een jarenlange ervaring van Maggi met soep. Zestig jaar lang wordt de bouillon zelfs in de Maggi-fabriek aan de Haarlemmerweg in Amsterdam gemaakt. Inmiddels zijn de tijden veranderd. Leven we in een ander patroon. Een waarin ook vandaag de dag makkelijk en snel soms simpelweg het fijnst is, zodat er meer tijd overblijft om van elkaars gezelschap te genieten. En een waarin Maggi het nog altijd belangrijk vindt om mensen met smakelijke avondmaaltijden bij elkaar aan tafel te brengen.

Week tegen Eenzaamheid
Maggi heeft zich voor de komende twee jaar aangesloten bij de Nationale Coalitie tegen Eenzaamheid, een initiatief van het Ministerie van VWS waarbij bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheidsinstellingen de handen ineenslaan om eenzaamheid onder ouderen te adresseren en aan te pakken. En eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. Tijdens het diner bij Resto VanHarte kunnen de gasten het ijs breken middels de gesprekskaartjes uit de spellen van Openhartig en zo met een kopje Maggi-soep en een open gesprek dichter tot elkaar komen.

Soep in Zak
Maggi’s nieuwe introductie van Soep in Zak ligt in week 39 in de winkel in vier verschillende smaken, Tomatensoep met Italiaanse kruiden, Romige champignonsoep, Vegetarische erwtensoep en Tomaten en geroosterde Paprika soep. Alle vier de soepen zijn vegetarisch en drie van de soepen veganistisch en zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten.