Sort by
Sort by

MAGGI zorgt samen met Resto VanHarte voor verbinding met het initiatief ‘Ik kook van harte voor jou’

Zo strijdt de buurt samen tegen eenzaamheid en maakt middels een lekkere maaltijd contact  
Terug naar persberichten

Resto VanHarte en MAGGI zijn als partners tegen eenzaamheid om de (digitale) tafel gaan zitten en het initiatief ‘Ik kook van harte voor jou’ gestart om mensen met elkaar te verbinden. Hiermee willen Resto VanHarte en MAGGI mensen stimuleren juist nu bij te dragen aan de strijd tegen eenzaamheid met een lekkere maaltijd en een praatje. Het initiatief bestaat onder andere uit het ‘Ik kook van harte’-kaartje, te vinden via deze website en de social media kanalen van MAGGI, die mensen in de buurt of online kunnen verspreiden. Daarnaast is het mogelijk om gasten van Resto VanHarte van een gerecht te voorzien via www.ikkookvanhartevoorjou.nl.

Met het ‘Ik kook van harte’-kaartje kan iedereen die graag wil helpen laten weten wat ze koken, en dat ze een portie extra maken, aan thuiszittende mensen in de buurt. Dit maakt men kenbaar door het kaartje online te delen via de (buurt)-groepsapp, via social media met de hashtag #ikkookvanharte, door het kaartje voor het raam te plaatsen of door de brievenbus te gooien bij iemand in de buurt. Buurtgenoten die er in de huidige omstandigheden alleen voor staan en gezelligheid missen, kunnen vervolgens contact zoeken voor een portie eten én wat aanspraak.

Waar veel mensen via Resto VanHarte dagelijks contact hadden met buurtgenoten in haar sociale buurtrestaurants, kunnen zij elkaar daar nu niet ontmoeten en missen zij het contact met de ander. ‘Ik kook van harte voor jou’ biedt uitkomst voor deze mensen, alleenwonenden, alleenstaande ouders en anderen die juist nu een steuntje in de rug kunnen gebruiken. En voor mensen die in deze tijd graag wat voor een ander in hun buurt doen, met een beetje hulp van MAGGI.

Koken voor gasten van Resto VanHarte

Resto VanHarte brengt mensen met elkaar in verbinding in haar buurtrestaurants in de strijd tegen eenzaamheid. Vanwege de coronacrisis kan Resto VanHarte sinds vier weken geen gasten meer ontvangen. Via het initiatief is het ook mogelijk een portie extra te koken voor iemand die gewoonlijk een buurtrestaurant van Resto VanHarte bezoekt. Mensen die graag willen helpen kunnen zich dan opgeven via www.ikkookvanhartevoorjou.nl. Resto VanHarte probeert de deelnemers vervolgens te koppelen aan één van hun gasten op basis van postcodegebied. MAGGI doneert voor iedere deelname een soepmaaltijd aan Resto VanHarte, wanneer de deuren van de buurtrestaurants weer opengaan.  

Polle Janssens, directeur bij Resto VanHarte: ‘We zijn er trots op dat we samen met MAGGI een initiatief zijn gestart om onze gasten in deze tijd een sociaal en buurtverbindend moment te bieden. We willen hen juist nu het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan. En hopen dat heel Nederland nu massaal wil koken voor buurtgenoten en voor gasten die onze buurrestaurants normaal bezoeken.

Valerie van Schaick, Business Executive Officer Food bij Nestlé Nederland: ‘We geloven in de verbindende kracht van koken. Voor alleenwonenden en alleenstaande ouders is de huidige situatie soms best lastig, juist nu ligt eenzaamheid op de loer. Met het initiatief ‘Ik kook van harte voor jou’ kan iedereen op een laagdrempelige manier iets doen voor een ander en hem of haar een hart onder de riem steken. We zijn blij dat we met MAGGI op deze manier ook een beetje hulp kunnen bieden aan Resto VanHarte en de bezoekers van haar sociale buurtrestaurants. We weten hoe belangrijk deze sociale contactmomenten kunnen zijn, voor jong én oud.’

Behoefte om anderen te helpen

Resto VanHarte en MAGGI hebben de gezamenlijke missie om verbinding te creëren tegen eenzaamheid, waarvoor ze vorig jaar de handen ineen hebben geslagen en buurtdiners organiseerden voor jong en oud. Uit cijfers van het CBS bleek dat 1 op de 10 Nederlanders zich sterk eenzaam voelde in 2019. Bijna 50% van de bijna 3 miljoen alleenwonenden en meer dan 40% van de ruim 350 duizend alleenstaande ouders voelt zich enigszins tot sterk eenzaam. Veel Nederlanders voelen zich momenteel nog eenzamer, zo blijkt uit recente data van I&O research. Maar ook de behoefte om anderen te helpen groeit. Resto VanHarte en MAGGI willen met het initiatief ‘Ik kook van harte voor jou’ een hulpmiddel bieden aan iedereen die wat voor een ander wil betekenen, nu maar ook in de toekomst.