Sort by
Sort by

NESCAFÉ introduceert koffie met Microgrinds

Nieuwe technologie zorgt voor rijkere smaak en geur van vers gemalen bonen
Terug naar persberichten
Amstelveen

NESCAFÉ, het grootste koffiemerk ter wereld, lanceert vandaag een nieuwe koffielijn met zeer fijngemalen koffiebonen (Microgrinds). Deze innovatie in koffie heeft een bewezen vollere koffiesmaak en verbeterde geur. NESCAFÉ, onderdeel van levensmiddelenfabrikant Nestlé, speelt hiermee in op de wens van de koffiedrinker voor lekkerdere koffie buitenshuis.

Nieuwe technologie

De NESCAFÉ Micro Roasted Coffee technologie is ontwikkeld in Zwitserland door een in-house team van koffie-experts. Deze innovatieve technologie zorgt voor het behoud van de smaak en geur van vers gemalen bonen. De nieuwe koffieblends zijn gemaakt met de beste Arabica en Robusta bonen, met nu 3 - 5% zeer fijngemalen koffiebonen (Microgrinds). Het resultaat hiervan is een vollere koffiesmaak en betere geur.

Koffiedrinkers veeleisender

Werknemers en bezoekers in onder andere de zorg stellen steeds hogere eisen aan de koffie. Doordat mensen thuis en in de horeca betere koffie gewend zijn, hebben zij ook hogere verwachtingen van de koffie op bijvoorbeeld de werkvloer of de zorg. Het zijn vooral de smaak en geur waarmee de koffiedrinker de kwaliteit van die koffie afmeet, zo bleek eerder uit de meest recente editie van de NESCAFÉ Koffiemonitor, het onderzoek naar koffietrends op de werkvloer. Koffie moet tegenwoordig sterker zijn, voller qua smaak zijn en verkrijgbaar zijn in diverse blends met ieder een eigen karakter en intensiteit. Met de nieuwe koffieblends met Microgrinds speelt NESCAFÉ in op deze hogere verwachtingen door de volgende stap in goede koffie buitenshuis te zetten.

Laurent Willaerts, directeur Nestlé Professional Nederland, over de introductie: “Met Microgrinds koffie hebben we een zeer sterke troef in handen voor nóg smaakvollere koffie op kantoor. De trend naar betere koffie op het werk was al enige tijd zichtbaar, daarom hebben we bij NESCAFÉ hard gewerkt aan deze innovatie. De nieuwe koffies zijn van te voren uitvoerig én succesvol getest in Nederland, waardoor onze verwachtingen, net zoals die van onze klanten, hoog liggen.”

Uitrol en blends

De lancering zal wereldwijd plaatsvinden. Nederland is hierbij één van de eerste landen in Europa waar de Microgrinds koffielijn is uitgerold. De totale lijn is vanaf heden beschikbaar en verkrijgbaar in vier verschillende blends, variërend van light- tot dark roasted. De nieuwe blends met Microgrinds zijn bovendien uitermate geschikt voor gebruik in de bestaande NESCAFÉ koffiemachines om de heerlijkste warme dranken te bereiden.