Sort by
Sort by

Nesquik introduceert natuurlijk cacaopoeder met recyclebare verpakking

Terug naar persberichten
Amstelveen

Nesquik All Natural 

Nestlé heeft vandaag de lancering van een nieuwe Nesquik All Natural cacaopoeder aangekondigd. Het nieuwe product van Nesquik is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is verpakt in een recyclebare papieren verpakking. Nestlé gaat de komende weken deze nieuwe Nesquik All Natural lanceren in vijf Europese markten: Frankrijk, Duitsland, Italië, Portugal en Spanje. Het product zal daarna ook in andere Europese landen gelanceerd worden.

Het nieuwe product heeft een vereenvoudigde ingrediëntenlijst en bevat slechts vijf natuurlijke ingrediënten. Nesquik All Natural heeft een hoger cacao gehalte, waardoor het een sterkere cacao smaak heeft dan de huidige Nesquik producten. Nesquik All Natural bevat ook minder suiker dan de huidige Nesquik, en gebruikt suiker afkomstig van suikerriet in plaats van geraffineerde suiker. De cacao is verantwoordelijk verkregen in West-Afrika via het Nestlé Cocoa Plan.

Michelle Alvarillo, Head of Cocoa en Malt Beverages bij Nestlé, zegt: “We zijn trots dat we Nesquik All Natural kunnen toevoegen aan ons assortiment. Hiermee kunnen we gezinnen een volledig natuurlijke optie bieden, met een vereenvoudigde ingrediëntenlijst, meer cacao en minder suiker in een recyclebare papieren verpakking. Dit is onderdeel van de inzet van Nestlé om meer natuurlijke, duurzame en voedzame keuzes te bieden met behoud van de geliefde smaak die mensen van ons kennen en waar zij zo van houden.’’

De nieuwe papieren verpakking is gemaakt van gecoat papier dat met oud papier kan worden gerecycled. Het papier is afkomstig van duurzame bronnen, gecertificeerd door het Forest Stewardship Council (FSC). De verpakking is uitvoerig getest om ervoor te zorgen dat het product in perfecte conditie blijft tijdens transport en opslag.

De introductie van deze nieuwe Nesquik volgt minder dan twee maanden na Nestlé’s commitment om de hoeveelheid plastic afval terug te dringen. Het is een van de eerste producten die deze belofte in praktijk brengt, van recyclebaar plastic naar recyclebare papieren verpakkingen.

Yasser AbdulMalak, Head of the Dairy Category in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, voegt daaraan toe: “De recyclebare papieren verpakking is de eerste van zijn soort, een van onze belangrijkste initiatieven om meer duurzame verpakkingen aan te bieden in ons productportfolio. De overgang van plastic naar papier is een grote uitdaging, maar het is een belangrijke stap in het ontwerpen van voedselverpakkingen van de toekomst. We hebben vandaag de stap genomen om ervoor te zorgen dat we de vraag naar meer natuurlijk en duurzaam voedsel van onze klanten echt tegemoetkomen.”
 
De nieuwe Nesquik All Natural wordt geproduceerd in de Nestlé fabriek in Szerencs, Hongarije, één van Nestlé’s belangrijkste fabrieken voor poedervormige dranken.

Er zijn plannen om meer producten in het Nesquik All Natural assortiment in Europa te introduceren, inclusief een suikervrije variant.