Sort by
Sort by

ROLO-fabriek bereikt zero waste

Terug naar persberichten
Amstelveen

infographic-feed.jpg

Een ROLO-fabriek in het noordoosten van Engeland heeft net als 71 andere fabrieken van voedingsconcern Nestlé de status van zero waste bereikt. Een nieuw vergistingssysteem zet cacao-afval van de productieprocessen om in hernieuwbare energie en schoon water. Hierdoor blijft er geen restafval achter. Dit blijkt uit het maatschappelijk jaarverslag 2014 Nestlé in society: Creating Shared Value report. De fabriek in Newcastle-upon-Tyne produceert ook ROLO’s voor de Nederlandse markt.

De vergistingstechniek van de ROLO-fabriek wordt al eeuwenlang gebruikt in de landbouw en industrie, maar het systeem in de Nestlé-fabriek is ontworpen om een grote hoeveelheid vast en vloeibaar afval te verwerken. Nestlé heeft de vergistingstechnologie ook geïnstalleerd in de koffiefabriek in Orbe, Zwitserland en wordt geïnstalleerd in de Henniez waterfabriek in de regio La Broye in Zwitserland.

Nestlé wil in 2020 zero waste bereiken in 150 Europese fabrieken en in 2015 in 10 procent van de fabrieken. Het voedingsconcern loopt voor op schema en had in 2013 al 56 fabrieken met een zero waste status, ofwel 11 procent.

Lees hier meer over de zero waste status van de Rolo-fabriek

Download de infographic zero waste