Sort by
Sort by

Voor en door chefs: Nestlé Professional en Van der Valk presenteren kookboek en premium sauzen

Terug naar persberichten
Amstelveen/Voorschoten

Iedere Van der Valk Voorschoten-chef is vanaf nu gewapend met een inspirerend kookboek vol smaakvolle creaties: ‘Valk op de Kaart’. Het boek is het resultaat van een samenwerking tussen chefs van de hotelketen en Nestlé Professional. Twintig verfijnde recepturen voorzien van evenzo smakelijk uitziende foto’s sieren het kookboek dat op 18 mei is gepresenteerd in de Van der Valk Versmarkt in Voorschoten.

Een mals stukje vlees in een glanzende jus of een mooi gerecht van verse vis afgemaakt met een sprankelend toefje groen. De gerechten spatten van de foto’s af en geven de chefs in de keukens van Van der Valk Voorschoten een nieuwe gastronomische ervaring. “Met het kookboek vol heerlijke recepturen, kunnen onze chefs in de Van der Valk restaurants nieuwe inspiratie opdoen”, zegt Harry Kaan, chef-kok Van der Valk Nootdorp. “Met deze gerechten bieden we onze gasten een eetervaring van hoogstaande kwaliteit. Ook bij Van der Valk Voorschoten richten we ons op de moderne keuken. Met de smakelijke nieuwe recepturen slaan we dan ook een andere weg in met onze restaurants.”

Premium sauzen

Naast het kookboek zijn op 18 mei ook vier nieuwe sauzen gepresenteerd die Nestlé Professional ontwikkelde in samenwerking met Van der Valk Voorschoten in de Nestlé fabriek in Finland. Eerder ontwikkelde Nestlé Professional hier samen met de Van der Valk chefs al een pepersaus en rode wijnsaus. De huidige lancering betreft een stroganoffsaus, champignonsaus, grillsaus en een truffelsaus. Deze sauzen zijn het resultaat van een tweede ontwikkeltraject. Nestlé Professional introduceert deze sauzen nog dit jaar op de Nederlandse markt onder het merk CHEF® en breidt zo het assortiment CHEF®-premium sauzen uit naar zes variaties.

Het ontwikkelen van de recepturen en de sauzen deed Nestlé Professional samen met de chefs van Van der Valk. “Bij het uitwerken van de recepturen hebben we vooral gekeken naar de wensen van de gasten”, zegt Milo Nagelsmit, Key Accountmanager bij Nestlé Professional. “Bovendien moet een gerecht in een veelvoud te maken zijn. Onze nieuwe CHEF®-premium sauzen, bereid op basis van authentieke recepturen, bieden hierbij uitkomst. Deze zijn een eenvoudige tool voor de chefs waarmee zij in een handomdraai smakelijke gerechten van hoge kwaliteit kunnen serveren. Zo helpt Nestlé Professional Van der Valk Voorschoten bij hun streven hun keuken verder te innoveren en lekker eten bereikbaar te maken voor iedereen.” Harry Kaan vult aan: “Niet alleen moet een bord er mooi uitzien en alle ingrediënten voor een volwaardige maaltijd bevatten, we willen vooral ook een smakelijk gerecht opdienen. De eerste reacties zijn al heel positief, want we horen steeds vaker dat mensen graag nog een keer bij ons komen eten.”