Sort by
Sort by

Nestlé Waters viert Wereld Waterdag 2019

Terug naar persberichten
Amstelveen

Bewustwording vergroten en kennis over water delen

Om het Wereld Waterdag thema 'Leaving no one behind' te vieren, heeft Nestlé Waters, 's werelds grootste bedrijf in flessenwater, vandaag aangekondigd dat zij evenementen organiseert voor lokale stakeholders op bijna al haar productielocaties over de hele wereld.

Samenwerken met lokale gemeenschappen in stroomgebieden

Kennisdeling is onderdeel van Nestlé’s aanpak voor duurzaam, inclusief waterbeheer. Vandaar dat op bijna alle productielocaties over de hele wereld deelsessies worden georganiseerd. Naast het bouwen aan nauwere banden met lokale gemeenschappen, dragen de open huizen ook bij aan de Alliance for Water Stewardship (AWS) certificering van de productielocaties. De wereldwijde standaard helpt grote watergebruikers om de impact van hun activiteiten beter te begrijpen en om met anderen samen te werken op het gebied van duurzaam beheer van gedeelde waterbronnen.

Tot nu toe zijn 15 productielocaties van Nestlé Waters in acht landen gecertificeerd volgens de AWS-norm. Nestlé Waters streeft ernaar om al haar productielocaties in 2025 te laten certificeren.

Sinds het begin van het AWS-certificeringsproces in 2017 heeft Nestlé Waters programma’s ontwikkeld om de relaties met de gemeenschappen rond haar productielocaties te verbeteren. Deze initiatieven helpen om het bewustzijn van lokaal watergebruik te vergroten. Ze helpen de lokale bewoners ook om toegang te krijgen tot hoogwaardig drinkwater rond de productielocaties van het bedrijf in gebieden waar schoon en veilig water een probleem is, waaronder landen als Pakistan, Ethiopië en Iran. Uiteindelijk draagt het werken met lokale gemeenschappen en andere watergebruikers bij tot de duurzaamheid van bronnen op lange termijn.

Vergroten van begrip van waterproblemen

Nestlé Waters lanceert ook "20 Questions About Water": een serie van inspirerende video's. De onafhankelijk geproduceerde collectie is bedoeld om de discussie over alle aspecten van water te bevorderen. De video's zijn gefilmd over de afgelopen 12 maanden, en bevatten vragen van mensen uit vier continenten en antwoorden van mondiale waterspecialisten. Meer video's over water en plastic worden het hele jaar door aan de serie toegevoegd.

Dankzij deze initiatieven - voor Wereld Waterdag 2019 en daarna – ‘laat Nestlé Waters niemand achter’.