Sort by
Sort by

Nestlé: Genoeg flesvoeding verkrijgbaar voor baby's in Nederland

Terug naar persberichten
Amsterdam

Naar aanleiding van de berichtgeving over de beperkte verkrijgbaarheid van babymelkpoeder in Nederland, laat Nestlé Nederland weten dat NESTLÉ Groeie Start flesvoeding goed beschikbaar is voor de baby’s in Nederland. Een ieder die geen borstvoeding kan geven of hiermee is gestopt, kunnen wij voorzien van flesvoeding van hoge kwaliteit.

Laurent Alsteens, Directeur Nestlé Infant Nutrition Benelux: “Nestlé heeft retailers nooit gevraagd om de leveringen van flesvoeding aan consumenten te beperken. Wij hebben geen voorraadproblemen in Nederland en wij voorzien geen tekorten van NESTLÉ Groeie Start.”

Nestlé Nederland vermoedt dat de tekorten op de Nederlandse markt in eerste instantie door rechtstreekse bestellingen van professionele Chinese handelaren bij andere Nederlandse producenten worden veroorzaakt. De lege plekken in de Nederlandse winkels ontstonden op het moment dat de vraag van deze professionele handelaren toenam.

Alsteens: “Wij hebben geen gehoor gegeven aan exportverzoeken van producten die bedoeld zijn voor de Nederlandse markt. Onze nadrukkelijke focus ligt op het voldoen aan de behoeften van lokale consumenten. Nestlé Nederland ervaart geen bulk-aankopen door Chinese consumenten en levert geen Nederlandse voorraden aan andere markten, waaronder China. Nestlé kan voldoen aan de behoeften van de Chinese consument met onze producten en organisatie in China.”

Indien het merk flesvoeding dat men gewend is te gebruiken niet verkrijgbaar is, kun je volgens het Voedingscentrum veilig overstappen op een ander merk (*voor bericht van het Voedingscentrum).

Gezien hetgeen het Voedingscentrum stelt en de ruime verkrijgbaarheid van NESTLÉ Groeie Start, is er genoeg flesvoeding verkrijgbaar in Nederland.

*Link: http://www.voedingscentrum.nl/nl/nieuws/melkpoeder-voor-je-baby-op-wat-te-doen-

Over Nestlé
Nestlé is wereldwijd de nummer één in flesvoeding en babyvoeding. In 1867 ontwikkelde de apotheker Henri Nestlé de eerste flesvoeding voor een baby waarvan de moeder geen borstvoeding kon geven. Sinds 2003 is de Nestlé flesvoeding ook in Nederland verkrijgbaar. Nestlé heeft vele innovatieve producten in Nederland geïntroduceerd, waaronder NESTLÉ PyjamaPapje® en de flesvoeding NESTLÉ® Groeie Start.