Sort by
Sort by

Nestlé innoveert met de introductie van “veganistisch rauw gehakt”

Terug naar persberichten
Amstelveen

Vegachefs opgelet! Altijd al op zoek geweest naar de perfecte vleesvervanger om zelf worstenbroodjes mee te maken? Of wat dacht je van een heerlijke Chili SIN carne? Na de introductie van de Garden Gourmet Sensational Burger introduceert Nestlé nu het Garden Gourmet Sensational Gehakt; veganistisch rauw gehakt dat op dezelfde manier gebruikt kan worden als het vleesalternatief en niet te vergeten: net zo lekker smaakt!

Image

Foto credits: Marc Wittkampf - Peek Creative Studios

Innovatie
Vleesvervangers winnen al een tijdje aan populariteit, maar staan niet echt bekend om hun smaak en vleesbeleving. Nestlé vindt het belangrijk om op deze trend in te spelen en het mensen zo makkelijk mogelijk te maken om te kiezen voor een plantaardig alternatief. Daarom zet Nestlé in op de innovatie van plantaardige alternatieven die qua smaak en textuur lijken op de vleesvarianten. Zo wordt het extra gemakkelijk om een dagje te kiezen voor plantaardig zonder in te boeten op smaak.

Garden Gourmet Sensational Gehakt
Het nieuwe Garden Gourmet Sensational Gehakt is net zo veelzijdig en sappig als rundergehakt. Het is eenvoudig te vervormen, waardoor het perfect gebruikt kan worden om balletjes van te draaien of spiesjes mee te maken die naar smaak kunnen worden gekruid. Je kan het ook rullen in de pan om er een heerlijke lasagne of ‘Chili sin carne’ mee te maken.

Nigel van der Horst, Chef met Lef, zegt: "Het Garden Gourmet Sensational Gehakt is een uitkomst voor mij in de keuken, want het werkt exact hetzelfde als rundergehakt. Vrienden en familie geloven niet dat het een plantaardig product is, ik heb ze al meerdere malen voor de gek gehouden." 

Net als de Garden Gourmet Sensational Burger ziet het veganistische rauwe gehakt er hetzelfde uit als rundergehakt. Dit komt door een mix van eiwitten uit soja, plantenextracten van rode biet, wortel en paprika.

Het Garden Gourmet Sensational Gehakt is vanaf september verkrijgbaar bij Albert Heijn, Plus, Deen en Picnic.

Nieuw ‘vleziger’ Garden Gourmet Sensational Burger-recept
De technologie voor het ontwikkelen van vleesvervangers blijft zich verbeteren. Om haar plantaardige assortiment continu te verbeteren heeft Nestlé ook het recept van de populaire Garden Gourmet Sensational Burger vernieuwd. De chefs en experts van Nestlé op het gebied van plantaardige voeding hebben op basis van consumentenfeedback de kwaliteit van de burger verder doorontwikkeld en verbeterd. De sappigheid, rokerige smaak en vleesachtige textuur komt nu nog beter naar boven.

Garden Gourmet assortiment: veel meer dan rauwe veganistische producten
De Garden Gourmet Sensational vegan producten zijn slechts één onderdeel van een groeiende trend naar plantaardig voedsel. Garden Gourmet heeft meer dan 30 jaar kennis en ervaring binnen dit vakgebied en is met een breed assortiment aan vegetarische of veganistische vleesvervangers onmisbaar geworden in het supermarktschap.

Wayne England, Head of Food Strategic Business Unit van Nestlé, zegt: “Met ons brede assortiment aan vegetarische en veganistische producten hopen we mensen te inspireren tot een plantaardig of flexitarisch voedingspatroon.”

Naast vleesvervangers blijft Garden Gourmet haar assortiment uitbreiden met producten gemaakt op basis van groenten. Zo zijn dit jaar nog de Veggie Sensations geïntroduceerd bij Albert Heijn. Het volledige veggie assortiment bestaat uit een verscheidenheid aan balletjes, worstjes en burgers gemaakt met onder andere soja- en tarwe-eiwitten, groeten, peulvruchten, granen of kaas.

Voor meer informatie over Garden Gourmet, zie: www.gardengourmet.com