Sort by
Sort by

Nestlé lanceert YES! proteïne repen met plantaardig eiwit afkomstig van erwten en noten

Terug naar persberichten

Nestlé kondigt vandaag de lancering van YES! proteïne repen aan. De nieuwe YES! repen bevatten 10 gram plantaardig eiwit afkomstig van een combinatie van noten en erwten.

Recent Nestlé-onderzoek heeft aangetoond dat de meeste mensen die proteïne repen kopen, steeds vaker op zoek zijn naar plantaardige eiwitbronnen zonder toevoegingen. Plantaardig eiwit geniet de voorkeur om hun ​​actieve levensstijl te ondersteunen en het meeste uit een drukke dag te halen.

De nieuwe YES! reep bevat 10 gram plantaardig eiwit afkomstig van erwten en noten, heerlijk als tussendoortje voor onderweg of herstel na het sporten. Net als de andere YES! repen zijn de nieuwe proteïne repen gemaakt van smaakvolle ingrediënten, zonder kunstmatige kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Ook zijn ze glutenvrij, vegetarisch en een bron van vezels.

In tegenstelling tot de meeste andere proteïne repen, spelen de nieuwe YES! proteïne repen in op de opkomende trend naar erwteneiwit. Het gebruik van erwteneiwit geeft consumenten een nieuwe keuze als zij op zoek zijn naar innovatieve en plantaardige eiwitalternatieven. Er wordt hierbij geen compromis gemaakt als het gaat om voedzame ingrediënten en smaak.

Louise Barrett, Head of Nestlé Confectionery Product Technology Center in York, zegt: “Erwteneiwit heeft onze aandacht omdat het een hoog eiwitgehalte heeft én een plantaardig eiwit is. Bij het ontwikkelen van deze nieuwe YES! repen, hebben we gekozen voor erwten- en noteneiwit om echt op te vallen tussen de vele andere repen op de markt. Tegelijkertijd was smaak onze topprioriteit, en deze repen smaken echt geweldig!

De nieuwe reep is verkrijgbaar in twee smaken: Amandel, Pinda en Extra Pure Chocolade en Cashew, Blauwe Bes & Pure Chocolade. De repen bevatten pure chocolade van duurzaam ingekochte cacao, gecertificeerd door Rainforest Alliance.

Net als het bestaande YES! assortiment zijn de nieuwe repen verpakt in een papieren verpakking*. Het papier komt van duurzame bronnen, gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC) en The Program for the Endorsement of Forest Certification.

Noor Rekmans, Marketing Manager Confectionery & Healthy Snacking bij Nestlé Nederland zegt: “We zien dat steeds meer mensen een gezonde en actieve levensstijl hebben en op zoek zijn naar producten die voedzaam én lekker zijn. Met de introductie van deze nieuwe YES! plantaardige proteïne repen spelen we hierop in en bieden we hen een heerlijk tussendoortje voor onderweg of na het sporten”.

De repen zijn vanaf augustus 2020 verkrijgbaar in Nederland bij onder andere AH to Go en Etos. Ook zijn de repen verkrijgbaar in een aantal andere Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Tsjechië.

*YES! brengt met de papieren verpakking ook een uitdaging aan het licht in Nederland: in ons land, in tegenstelling tot andere landen, is de norm dat papier pas in de oud papierbak mag als het 100% papiervezel bevat. De YES! verpakking bestaat uit 87% papiervezel en voor 13% uit een op water gebaseerde coating om de veiligheid en houdbaarheid van het voedingsproduct te garanderen. Daarom is Nestlé Nederland met verschillende partijen in gesprek om te kijken wat voor recycling mogelijkheden deze papieren verpakking biedt in ons land. Op dit moment behoort de YES! verpakking tot het restafval.