Sort by
Sort by

Nestlé lanceert Alliance for YOUth in Europa

Terug naar persberichten
Lissabon

Nestlé bouwt voort op het succes van haar initiatief “Nestlé Needs YOUth”, dat werd ontwikkeld om de jeugdwerkloosheid in Europa te helpen bestrijden. Zo wordt er een nieuwe regeling gecreëerd met bedrijfspartners, “Alliance for YOUth" genaamd.

Tot dusver heeft “Nestlé Needs YOUth” bijna 5.000 jongeren geholpen met het vinden van werk of trainingsmogelijkheden.

De “Alliance for YOUth” zal bijdragen tot het mobiliseren van bedrijven die een positieve rol willen spelen bij het ondersteunen van jongeren in Europa in het vinden van werk.

Vandaag hebben de voorzitter van de Europese Commissie, Jose Manuel Barroso, de premier van Portugal, Pedro Passos Coelho, de vicepremier van Portugal, Paulo Portas, en de minister van solidariteit, werkgelegenheid en sociale zekerheid, Pedro Mota Soares, zich in Lissabon aangesloten bij de CEO van Nestlé Europa, Laurent Freixe, en bedrijfspartners van Nestlé om de “European Alliance for Apprenticeships” van de Europese Commissie te ondertekenen.

"Met meer dan 150 deelnemende bedrijven uit heel Europa is Nestlé’s “Alliance for YOUth” de eerste pan-Europese bedrijfsgedreven beweging die zich inzet om de kansen voor onze jongeren in een uitdagende arbeidsmarkt te verbeteren", verklaarde Laurent Freixe, CEO Nestlé Europa.

Commissievoorzitter Barroso zei: "Ik prijs dit initiatief, dat de “European Alliance for Apprenticeships” van de Europese Commissie ondersteunt, door de inspanningen voor het bevorderen van een beroepsopleiding en het aanbieden van leercontracten/stages in heel Europa aanzienlijk te verhogen."

Nestlé’s partners Adecco, Axa, Cargill, CHEP, DS Smith, EY, Facebook, Firmenich, Google, Nielsen, Publicis Groupe, Salesforce.com, Twitter en White&Case ondertekenden de belofte tijdens het evenement.

13 Portugese bedrijven die met Nestlé Portugal samenwerken sloten zich bij hen aan.

Andere Europese partners die toetreden tot de “Alliance for YOUth” worden in september bekendgemaakt.

"Naast de inzet van Nestlé om 500 vacatures aan te bieden in Portugal, hebben onze lokale bedrijfspartners toegezegd om tenminste 8.000 vacatures aan te bieden in de komende 3 jaar", aldus Jacques Reber, CEO van Nestlé Portugal.

De “Alliance for YOUth” belofte

De “Alliance for YOUth”, opgericht door Nestlé, is een alliantie van toonaangevende bedrijven in Europa die erkennen dat jeugdwerkloosheid een groot maatschappelijk en economisch probleem is op het continent. Gezamenlijk zetten zij zich in op dit op te lossen. De “Alliance for YOUth” committeert zich aan:

  1. Het actief lid zijn van de "European Alliance for Apprenticeships” van de Europese Commissie – het bevorderen van scholing en opleiding en actieve ambassadeurs zijn voor deze aanpak in heel Europa;
  2. Het ontwikkelen van een aantal gezamenlijke initiatieven om jongeren zinvolle werkervaring en stages aan te bieden;
  3. Het mobiliseren van medewerkers om de samenleving in te gaan en jongeren klaar te stomen voor de arbeidsmarkt door hen CV-voorbereiding en sollicitatie-advies aan te bieden.

Gerelateerd nieuws:
Sterke start voor Nestlé's initiatief voor werkgelegenheid jongeren
Nestlé lanceert initiatief voor werkgelegenheid jongeren in Europa