Sort by
Sort by

Nestlé speelt in op veggiegroei: Garden Gourmet Sensational Sausage is in heel Europa te koop

Terug naar persberichten

Goed nieuws voor barbecue liefhebbers die hebben besloten vlees te minderen of helemaal geen vlees eten: vanaf maart 2020 kunnen ze in Nederland voor het eerst veganistische worsten op de grill leggen die niet van vlees te onderscheiden zijn. De plantaardige Garden Gourmet Sensational Sausage ligt vanaf maart in de winkels. Het bijzondere: de veganistische innovatie ruikt en smaakt als een worst gemaakt van vlees, en kan op dezelfde manier en met dezelfde ervaring op de barbecue worden bereid. Tegelijkertijd is de 100% plantaardige worst beter voor het milieu. De Europese introductie wordt gelanceerd in samenwerking met Weber-Stephen, waarin ideeën voor veganistische barbecues centraal staan.

Garden Gourmet Incredible Sausage

Na de succesvolle introductie van de Garden Gourmet Sensational Burger, laten we de Nederland nu kennismaken met onze veganistische worsten. De Garden Gourmet Sensational Sausages zijn rauw, hierdoor krijg je de volledige braad- en grillervaring én sappige smaakervaring van een braadworst”, zegt Valerie van Schaick, Business Executive Officer Culinary bij Nestlé Nederland. “De introductie van deze veganistische worsten draagt bij aan ons doel om mensen te inspireren vaker te kiezen voor plantaardige producten. Daarmee werken we samen aan een duurzame toekomst.

De veganistische worst heeft een positieve milieu- en voedingsbalans: de worst op basis van soja is goed voor 90 procent minder CO2, 90 procent minder water en 80 procent minder landverbruik dan een worst gemaakt van varkensvlees. Het bevat ook 40 procent minder vet en geen cholesterol, en is tegelijkertijd een bron van vezels.

Garden Gourmet biedt een goed alternatief voor barbecue klassiekers zoals runderburgers en braadworsten en sluit daarmee perfect aan op onze ethos om barbecueliefhebbers te inspireren met de mogelijkheden van hun grill”, zegt Rianne Vogelzang, Brand Communications Manager West-Europa bij Weber-Stephen.

De samenwerking omvat 14 landen in Europa, waaronder Nederland. "We zijn zeer verheugd over de Europese samenwerking met Weber, die de ultieme aanbieder is van perfect barbecueplezier", zegt Miguel Serrano, verantwoordelijk voor de plantaardige activiteiten van Nestlé in Zone EMENA. “De samenwerking is ook bewijs voor het succesvolle ontwikkelwerk in onze R&D-centra in Solon (VS) en Singen (Duitsland). De Garden Gourmet Sensational Sausage is een plantaardig product, gemaakt op basis van soja. De Garden Gourmet Sensational Sausages zijn rijk aan eiwitten en bevatten ongeveer 13 gram eiwit per worst.”