Sort by
Sort by

Nestlé investeert miljoenen in Nederland

Terug naar persberichten
Nunspeet

Voedingsmiddelenproducent Nestlé investeert 80 miljoen euro in haar babyvoedingsfabriek in Nunspeet. Hiermee onderstreept Nestlé de langdurige relatie die het bedrijf heeft met Nederland, waar het al sinds 1869 aanwezig is. De miljoenen investering werd vandaag in de fabriek gevierd in aanwezigheid van onder andere Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland en Maarten Camps, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken.

“Nederland en Nestlé zijn met elkaar verbonden sinds 1869 toen hier onze eerste producten verkocht werden. Onze babyvoedingsfabriek heeft haar wortels in Nunspeet sinds 1895. We voelen ons, door onze lange aanwezigheid, onderdeel van de Nederlandse samenleving.” Aldus Marc Boersch, CEO van Nestlé Nederland. “Daarnaast beschouwen wij Nestlé en Nederland als een succesvol team vanwege de waardevolle grote expertise die hier aanwezig is op het gebied van voedingstechnologie, en de inspirerende, vooruitstrevende Nederlandse innovatie infrastructuur. Investeren in onze fabriek zien wij dan ook als investeren in onze verbondenheid en toekomst met Nederland”.

Speciale zuigelingenvoeding

De fabriek in Nunspeet wordt met deze investering uitgebreid met een innovatieve technische installatie voor de productie van speciale zuigelingenvoeding. Deze voeding is ontwikkeld door Nestlé Health Science in het Nestlé Product Technology Center voor baby’s met een eiwitallergie. Er is een toename van het aantal voedselallergieën met een sterke stijging in de afgelopen tien jaar. In sommige geïndustrialiseerde landen heeft tien procent van de baby’s een voedselallergie. De uitbreiding zal in 2017 operationeel zijn.

Werkgelegenheid

De investering creëert tijdens de werkzaamheden extra werkgelegenheid voor tientallen mensen. Voor de huidige ruim 300 werknemers bevestigt deze investering in uitbreiding en modernisering het belang van de Nederlandse fabriek voor Nestlé en daarmee baanzekerheid richting de toekomst.

Maarten Camps, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken: “We zijn er trots op dat Nestlé koos voor een faciliteit hier in Nunspeet. Want het is ook een keuze voor Nederland. En daar zit logica in. We zijn een echt zuivelland”.