Sort by
Sort by

Nestlé ondersteunt Gelderse jongeren op de arbeidsmarkt

Terug naar persberichten
Nunspeet

Agnes Jongerius op werkbezoek bij Nestlé Nunspeet

Europarlementariër Agnes Jongerius (PvdA) bracht donderdagochtend een werkbezoek aan een fabriek van voedingsconcern Nestlé in Nunspeet. Dit deed zij in het kader van een debat over jeugdwerkgelegenheid dat Nestlé in juni met Europarlementariërs in Brussel organiseert.

Nestlé kondigde in 2013 het Nestlé Needs YOUth initiatief aan, gericht op het tegengaan van jeugdwerkloosheid in Europa. Ook in Nederland zijn verschillende projecten gestart door Nestlé om jongeren meer kansen te bieden de arbeidsmarkt op te komen, waaronder in de babyvoeding fabriek in Nunspeet. Jongerius kreeg een rondleiding door de fabriek en sprak met leidinggevenden en jonge werknemers die een baan of stage hebben dankzij het programma. Net als in andere delen van Nederland is werkloosheid onder jeugd in Gelderland hoger dan binnen andere leeftijdsgroepen (11 procent tegen 7,25 procent1).

"Jeugdwerkloosheid is een groot en hardnekkig probleem in Europa. In de zuidelijke lidstaten, maar ook bij ons in Nederland. Elk initiatief, zoals dat van Nestlé, dat een bijdrage levert aan de bestrijding van de werkloosheid onder jongeren, verdient waardering", aldus Agnes Jongerius.

Als één van de grootste vijf werkgevers in de regio voelt Nestlé zich mede verantwoordelijk jongeren te helpen bij het vinden van werk. Het arbeidsmarktprogramma biedt banen en stages aan jongeren en bereidt ze voor op de arbeidsmarkt. Zo worden binnen één van de pijlers van het initiatief, Readiness for Work, workshops gegeven aan jongeren, zoals sollicitatie- en social media trainingen, cv-clinics, en is er een mentorprogramma gestart waarbinnen Nestlé medewerkers jongeren coachen.

“Het is belangrijk dat jongeren nú de arbeidsmarkt op kunnen komen en hun talenten kunnen benutten”, aldus Marc-Aurel Boersch, directeur van Nestlé Nederland. “Met het Nestlé Needs YOUth initiatief kunnen wij bijdragen aan het vergroten van kennis en ondersteunen we daarmee jongeren met een goede start op de arbeidsmarkt.”

“Jongeren die de arbeidsmarkt betreden hebben soms net een steuntje in de rug nodig”, vult Robert Petermann, Factory Manager Nunspeet, aan. “Met het programma in Nunspeet helpen we jongeren en zorgen we dat de arbeidsmarkt in de regio in balans blijft.”

Nestlé Needs YOUth

Nestlé Needs YOUth helpt Nestlé in Nederland ongeveer 300 jongeren aan een baan of stageplek. Het initiatief stelt tot 2016 in totaal 20.000 banen en stageplekken beschikbaar voor Europese jongeren onder de 30 jaar.