Sort by
Sort by

Nestlé zet zich in voor honden op de werkvloer

Bedrijven kunnen zich vanaf nu aanmelden voor Pets@Work 
Terug naar persberichten

 

James is alles wat je zoekt in een collega. Hij is enthousiast, een echte teamspeler, gaat graag op onderzoek uit en heeft serieuze people skills. De werkzaamheden van James bij Nestlé zijn voornamelijk gericht op het meedenken met collega’s en af en toe zorgen dat de collega’s een frisse neus halen. James is een borderterriër en vijf jaar oud. Hij is één van de drie honden en 430 medewerkers die naar het Nestlé hoofdkantoor gaan in Amstelveen.

Honden op het werk

“Sinds Pets at Work is geïntroduceerd gaat James één keer in de week met mij mee naar kantoor. Hij voelt zich al helemaal thuis bij Nestlé. Naast mijn bureau heeft hij zijn eigen plek met een bak water zodat James lekker rustig naast mij ligt tijdens het werk. James krijgt ook veel aandacht en beweging hier, vooral bij de dames is hij erg populair.” Aldus Peter Nijhoff, het baasje van James. De honden krijgen eerst een keuring, uitgevoerd door de dierenarts van Nestlé Purina en een onafhankelijke gedragsspecialist, voordat ze worden toegelaten op kantoor. De sociale vaardigheden van de hond en hoe goed hij naar commando’s luistert staan hierin centraal. Als de honden zijn geslaagd voor de test krijgen ze een ‘paspootje’ waarmee ze het kantoor in kunnen. In het kantoor van Nestlé zijn aanpassingen gedaan om een fijne werkomgeving voor mens en dier te creëren. Zo kunnen werknemers bv. kiezen uit een ‘dog free’ of ‘dog friendly’ lift.

Veel voordelen voor werknemers

Pets at Work is meer dan een programma, het is een filosofie waarin wij geloven. Vanuit onze ervaring met Pets at Work in meerdere landen, weten we dat het een hoop voordelen oplevert, zoals een verbeterde werksfeer, balans tussen werk en privé, verlaagd stressniveau en meer interactie tussen werknemers”, aldus Marc Boersch, CEO bij Nestlé Nederland. “Het lanceren van het Pets at Work programma in Nederland is deel van onze ambitie om een duurzame werkomgeving te creëren. De gezondheid en beweging van onze medewerkers staan hierin centraal en we geloven dat honden op de werkvloer daaraan kunnen bijdragen.”

Nederlanders zien graag een huisdiervriendelijke werkplek

Om inzicht te krijgen op de houding van werknemers binnen Nederlandse bedrijven tegenover het toelaten van honden op het werk en de voordelen ervan heeft Nestlé Purina onderzoek gedaan. Het onderzoek[1]  onderbouwt de overtuiging dat honden welkom zijn en moeten zijn op de werkvloer. De volgende drie voordelen kwamen het meest duidelijk naar voren:
• 68% van de werknemers met een hond zouden hun huisdier meenemen naar het werk, wanneer zij deze keuze hebben (momenteel is slechts 12% van de werkomgevingen huisdiervriendelijk).
• Als belangrijkste voordelen van het toelaten van honden op kantoor vindt 40% van de werknemers dat honden op de werkvloer bijdragen aan het verminderen van het stressniveau en het creëren van een meer ontspannen werksfeer.
• En 36% van de werknemers vindt dat honden op het werk de balans tussen werk en privé verbeteren.

Het opzetten en lanceren van Pets at Work heeft ons veel inzichten gebracht voor een succesvolle implementatie. Vanuit deze ervaring heeft Nestlé Purina richtlijnen en materialen ontwikkeld om organisaties te helpen bij het realiseren van een eigen Pets at Work programma. Ben jij geïnteresseerd in Pets at Work of wil jouw bedrijf aansluiten bij de Pets at Work Club? Kijk dan nu op: www.purina.nl/petsatwork

[1] The Pets at Work Survey 2017 is gedaan om inzicht te krijgen op de houding van werknemers tegenover het toelaten van huisdieren op het werk en de waargenomen voordelen ervan. De enquête, waarvoor 3221 Europese werkzame hondenbezitters tussen de 18 en 65 jaar in acht verschillende Europese landen (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Rusland, Italië, Zwitserland en Portugal) zijn ondervraagd. Een panel van onderzoeksbureau MWM2 van ruim 600 Nederlandse respondenten geeft vergelijkbare resultaten aan.